Ankara Katliamı’nda canlı bomba olan isimlerin gelişi gidişi, konuşmaları devlet belgeleri eşliğinde ortalığa saçılıyor. Canlı bombaların aileleri defalarca emniyet ile görüştüklerini anlatıyor, IŞİD’in Türkiye’de nasıl rahat çalışmalar yaptığı anlatılıyor. Fakat nasıl oluyorsa oluyor ana medya konuyu emniyetin yakalamama konusuna kilitliyor. Konu bir türlü AKP’nin ve Erdoğan’ın bizzat işin başını çektiği, plandığı konusuna gelemiyor. Konu bir türlü sarayın savaşına, Erdoğan karşıtlığına gelemiyor.

Bu kadar baskı ve şiddete maruz kalmasına rağmen CNN Türk’ün dillere destan tarzı yine işliyor, konunun muhatapları dışında tüm isimleri AKP’yi merkeze alarak diziyor. Konunun esasına girecek bir aralık asla kalmıyor konu “birileri” ne kilitleniyor. Ekrana kurulup Erdoğan’ı savunacak türlerin hepsinin en sevdiği kelime “birileri”. İlk önce PKK’den başlıyorlar lafı HDP’ye getiriyorlar olay üst üste açık verince “birileri var ya birileri” demeye başlıyorlar. İpler hep o birilerinin elinde oluyor, birileri asla AKP değil. Aman çözüm konuşulmasın aman çözümcü siyaseteçok alan açılmasın. Neyse ki muhalif basının, medyanın yaygınlaşması gelişmesi ile bu çıldırtan denge sarsılıyor.

***

AKP’nin siyasi görüntüsü dökülüyor, insana sonlarının geldiği konusunda “ha gayret az kaldı” hissi uyandırıyor. Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalar bir gün dolmadan yalanlanır duruma geliyor. Tam konuyu katliamın yapıldığı sol kesimlere ve Kürt Halkı’na yıkacaklardı ki IŞİD’i ele veren herşey konuşulur hale geldi. Yayın yasağı konusu alaşağı edildi. IŞİD ile ayrı olduklarını söylemeye çalışıyor ama dili varmıyor bir anlamda nasıl buluştuklarını itiraf ediyor. Evet kulaklarımıza inanamadık ama açıkça “180 değil 360 derecede buluşuyoruz” dedi.

Olan biteni toplum bilmiyor mu?Elbette biliyor ve öfke büyüyor, bu sayede Ankara’da katliamdan önce yapılabilseydi çok görkemli bir miting yapılma imkanı doğuyor. Biliyor ama geniş kesimlerin bilmesine ve geniş kesimlerle ortak çözümler bulunmasına ihtiyaç var. Seçim sonuçlanana kadar HDP ve HDP için seçim çalışması bunun en sıcak olanağıdır.

***

Seçimler geldi “yine aynı oyu alacaklar yine yönetecekler” sözleri de malesef hala tedavülde. Herşey bir anda olmalı AKP bir anda sıfırlanmalı ile bir yere varılamaz.

Evet seçim sürecini büyük bir saldırı, büyük bir düzenbazlıkla akamete uğratabilirler, önlem almak durdurmak da bizim elimizde. En azından şu aşamada seçim sürecine sonuna kadar sahip çıkıyoruz diyoruz, herkes için bu geçerli olmalı.

Gelen verilere göre 7 Haziran’da HDP barajı yıktı, Erdoğan başkan olamadı, AKP hükümet olamadı, yine olamayacaklar. Seçim sonuçları açıklanana kadar bu güçlü kazanıma bağlı hareket etmek sonucu daha fazla toplum lehine çevirecektir. Unutmayalım,Türkiye halkları için Erdoğan’ın başkan olamaması çok büyük ve en önemli tarihsel sonuçlardan biridir. Bu sonuca sahip çıktıkça “yine onlar geliyor” tablosu tarihe karışacak.

***

Erdoğan’ın Merkel ile oturtduğu koltuk Abdulhamit döneminden kalmış yani Osmanlı’nın son dönemine son günlerine ait olan bir koltukmuş. Şatafatı herkeste tiksinti uyandıran koltuklara oturup,savaş yüzünden topraklarından göç etmek zorunda kalan halkların 3,5 milyon Euro’ya pazarlığını yaptıklarını unutmayacağız. Türkiye’den Avrupa’ya kaçmaya çalışan dünya halklarının en büyük dileği AKP’nin de son dönemi olması yönündedir.

O koltuktan tiksinen, ayıplayan, öfkelenen, yadırgayan, kabul edemeyen, Alan Kurdi’yi aklına getirenler Erdoğan’ın sonu olacak.