Erdoğan aradığı “400 milletvekili” için artık bakkal hesabına oturdu. Hey gidi hey ağzını açtımıydı herkesi temsil ettiğini söyleyen AKP’ye bakınız. MHP’den BBP’den birbir milletvekili topluyor.

-Bölgenin sandıklara gitmesine engel olsam bilmem kaç bin oy, muhtarlara imkan dağıtsam bilmem kaç yüz oy, mütahitlere şu kadar ihale versem şu kadar oy, Saadet ile bir kaç milletvekiline anlaşsak ne etti?

Sabah akşam oturup böyle parmak hesabı yapıyor, ertesi gün ona göre konuşuyor veya konuşuyorlar.

Yani iş %50 olmaktan çoktan çıktı birer birer milletvekili devşirmeye döndü. Çünkü neredeyse attıkları adımlarda 7 Haziran’dan beri umduğunu bulamadı. Çok fazla araştırmadan bahsediliyor ama bizim için çarpıcı olan halkların nasıl bir tutum içerisinde olduğudur. 

Bölgede AKP, tabela partisine dönüşme noktasına geldi.Batı için ise asker cenazeleri bir dönüm noktası oldu. Bu uçurumdan yuvarlanma halinin farkında olan Erdoğan’ın son konuşmalarından birinde seçimlerdeki güvenliği öne sürerek adeta bir tehdit bölümüne geçmesi de bir veridir,kaba kuvvetle işi halledecek. HDP’nin oy oranının yüksek olduğu illerde daha fazla insan avına çıkacaklar. Elbette genel seçimde Diyarbakır mitingine herkes nasıl tavır aldıysa AKP’nin bu ettiği de yanına kar kalmayacak.

Eskiden hiç aklımıza gelirmiydi bir komutan çıkacak “Neden sonuna kadar savaş?” diyecek. İş öyle bir raddeye gelmiş ki varın düşünün;donanımlı bir asker çıkıp “devletin savaşına hayır” diyor.Tamam ayaklanmada askerlerin halkın tarfına geçip silahını egemenlere doğrultma bölümüne gelmedik ama yarbay burada ezilenlerin yanına geçmiştir.Bayağı bir sarsıntı yaratmıştır. Bu genel anlamda sorgulayıcı bir toplum haline geldiğimizin de göstergesidir. Bu ortamda Erdoğan barınamaz, yolundan dönen sağcı vekiller barınamaz. 

Herkesi tutuklayıp cezaevine koyamayacağına toplumun bir kısmını tarayarak ortadan kaldıramayacağına göre Erdoğanda bence artık sonunun ne türde ve hangi oranda gerçekleşeceğini merak ediyor, kumar diyor ya bazıları, belki de sırf buna çabalıyor.

Birer birer oy toplama meselesine bir daha gelelim. Saadet Partisi ile anlaşmak üzerelermiş, bir kaç milletvekiline tav olabilecek durumdalarmış. Bu yolundan dönme durumları nerede olursa olsun çok aşağılık bir durum, Saadet tabanına, Tuğrul Türkeş partisine ihanet etmiştir.

Saadet ile BBP’nin ittifakından %2,1 oy oranı alınmıştı. Bu koltuk sevdalıları bir şeyi unutuyor; sağcı bir tabana da sahip olsalar peşlerinden gelen insanlar bir davaya inanıp geliyorlar fakat bu dava bir kaç kişinin milletvekilliği kapması falan değildir. Bu nedenle Erdoğan’ın hallettim diye düşündüğü oylar çantada keklik değildir, o iş öyle olmayacaktır.

HDP’yi eleştiren çok da bir de şu açıdan bakmak lazım; muhalefet adına HDP dediğini tutmuştur Erdoğan’ı başkan yaptırmamıştır. Siyaset doğru mayalanmıştır, odur budur yapılıp geçilmemiştir, sorunun kökü hedeflenmiştir, tutmuştur.

Dediğini yapabilen başka bir muhalefet çizgisi yoktur. Yoksa herkes herşeye karşı “AKP değil de budur sorun” demesini biliyor. O zaman ne ise onu durdur, durduramamışsan sen durursun arkadaş. 

Artık muhalefet dışında çözümün gelmesi genel bir sorundur. Ve artık AKP çözümsüz bırakan ve unutulan Tansu Çiller yoluna girmiştir. Bu durumda da HDP çözümün tek adresi olarak ortaya çıkıyor. Bu da muhalefet için bayağı önemli bir dayanak noktasıdır.

Sakın unutmayın ve başka bir plan yapmayın Pazar günü barış mitingi var.Barış ancak ve ancak bizlerin sayesinde gelecek. 1 Eylül Dünya Barış günü haftasındayız meydanları doldurmanın tam vaktidir,6 Eylül 2015 Pazar 17:00’de Bakırköy Halk Pazarı Acil Barış Acil Demokrasi mitinginde buluşalım.