Erdoğan’ın başkanlığı uğruna birer birer ölüm haberleri geliyor.Kendileri rahat, ne Erdoğan’a ne Bilal’e ne de kodamanlarına hiçbir şey olmuyor. Erdoğan diktatörlüğün kurallarını oynuyor, olan “millete” oluyor,Erdoğan karar verir “milli irade” ölür! 

Bu böyle gidemez. Hiçbir toplum bunu böyle kabul edemez bizim toplumumuzda kabul etmiyor, etmeyecek.

Diktatörler büyük hata yaparlar büyük felaketle kapatmaya çalışırlar. Bu felaketin adı da binlerce, milyonlarca can kaybıdır. Sınıflar dünyasında buna karar veren en çok parayı elinde tutanlardır. Erdoğan’ın savaşa götüren diktatörlüğünün kilit nedeni Bilal’in boşaltamadığı odalar dolusu paralarıdır.

Şu anda ne düzeyde bir can kaybı olacak nasıl bir felakete doğru gideceğiz kimse kestiremiyor. Zamanında Enver Paşa gibilerinin ülkeyi hırsı yüzünden 1. Dünya Savaşı’na sokması gibi. Cephelerdeki yenilgiyi örtmek için gözü dönmüş 100.000 askeri kara kışın ortasına Sarıkamış’a yollamış ve tek kurşun atmadan 12.000’i sağ kalabilmişti. Daha kötüsünü yaşatacak Erdoğan’a ait olan iç ve dış savaşa girdiğimiz açıktır, halkların ve emekçilerin büyük zararlarla çıkacağı kesindir. 

***

Kameralar ölüm haberinin verildiği eve dönüyor. Devlet ailelerin üstüne çöreklenmiş ne desinler. Bu gidişata anlam veremediklerini, onaylamadıklarını görebiliyoruz, eskisi gibi “vatan sağolsun” değil gidişata verilen cevap. Demirtaş her seferinde barış diyerek elini uzatırken AKP’nin savaş dili kabul görmüyor. “Bu kadar imkanlı iken, bu kadar yol ilerlemişken, bu kadar zamandır ölüm haberleri alınmıyorken şimdi neden evlatlarımızın ölüm haberlerini alıyoruz?” sorusunu sorar gibi bakıyorlar. 

Daha düne kadar herkesin gözü önünde Dolmabahçe Mutabakatı yapılmış.Savaşı bitirmeye yaklaşmış ateşkesi büyüten iki ülke tarafı gibiydiler. Sen bu kareye savaştığın Amerika ile otur sonra da “mutabakattan haberim yok” de bakalım da görelim. Amerika’ya diyemediği gibi Kürt Halkı’na da diyemez. Erdoğan Kobane’yi IŞİD alçağı saldırırken “düştü düşecek” diye tempo tuttuğunda cevabını nasıl adıysa yine alacaktır. Şimdi de emperyalistlerin IŞİD karşıtı cephesine geçti ya güya bunu inkar etmeye çalışıyor. Şarlatanlar!

AKP’nin yerinden oynamayan bir tabanı var bu da %30’dur,MHP gibi dibinde çözümsüzlüğe yardımcı olacak kesimde var. HDP başkanlığı onaylatmadı o zaman MHP’ye savaşı onaylatabilirim diye gördükleri için fırsat buluyorlar. Başka da hiçbir kesimden destek bulacak durumları yok. AKP’nin içindeki belli bir kesim de dahil olmak üzere toplumun büyük bir kısmı savaşa kati surette karşıdır.

***

Bu nedenle ört bas etmek istiyorlar, Erdoğan’ın savaşının tüm sonuçlarını gizli yapmak istiyorlar. Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç şimdi de Kandil’deki Zergele’de savaş uçakları ile öldürülen 8 sivilin haberlerini araştırılmasını gizliyorlar. Demirtaş Zergele’de gidip araştırma yapma teklifinde bulunuyor her zamanki gibi cevap yok. 

Can Dündar yazısında belirtmiş, başbakan Davutoğlu;“terör haberlerine, şehit cenazelerine geniş yer vermeyin. Kamuoyunu tedirgin etmeyin. Bazı sözcükleri kullanmayın”. Savaşı tek Erdoğan’ın istediği, 90’lara çeviriyorsunuz değerlendirmelerinden, Kürt Halkı’ndan çekindikleri için gizleme derdinler. Neyi gizleyeceksiniz? Karanlık yıllara ait olduğunuz yaptıklarınızla apaçık ortada.

Elbette karanlığı yara yara nasıl geldiğimizi siz de göreceksiniz.