Referandum tarihi netleşti. “Devletin yönetimi meclisle devam edecek mi etmeyecek mi?” oylanacak. Günümüz insanına yakışan tek seçenek var. Teklif bile edilmesi abes olan Anayasa değişikliği (Anayasa tanımazlığı) önümüze gelmiş bulunuyor. Son saniyesine kadar fırsat vermeden hayır için çabalamak durumundayız.

**

Şimdilik elimizdeki imkan sandıkta bir araya gelecek olan hayır oyları. Ülke genelinin egemenlik hakkı oylanmak isteniyor, Osmanlı’nın gerisine düşen bir anlayış hakim kılınmak isteniyor. Ve ülke geleceğini yeniden kazanmak için 16 Nisan’a kadar vaktimiz var. “Hayır” diyenlere, kararsızları ikna etmesi gerekenlere çok iş düşüyor.

**

Bu süreçte Demokrasi İçin Birlik önemli bir buluşma noktası olacak. Çünkü tüm kesimleri bir araya getirmeyi başardı. Bu kesimler Gezi’yi yönettiler, 7 Haziran’ı yönettiler, meclisi yönettiler, defalarca kitlesel mitingleri yönettiler, ülkeyi aydınlatan yüzlerce yazıya kelimeye imza attılar. Bugün yine bu tarihsel sorumluluğu birlikte almanın coşkusunu paylaşıyorlar.

Birlik, demokratik ve eşitlikçi bir yapılanmayı tamamladı. Meclis ve koordinasyonları ile işleyen bir mekanizmayı inşa etti. Ve yaptığı basın toplantısı ile milyonlara ulaşmak istediği “Biz Varız” sözünü ilan etti. Adım atacak olan herkese kucaklarını  açtılar.

**

“Biz Varız” sözüne çok anlamlı yorumlar yapılabilir. Ama ilk akla gelebilen, bize en çok güç katacak olan, 7 Haziran’da olduğu gibi başkanlığa ve iktidara “biz varız, orada dur” olsa gerek. Buradan yola çıkarak Hayır’ı büyütmenin çarelerini bulacağız.

**

Her geçen gün iktidarın baskıları alenileşiyor ve saldırganlaşıyor. Tahmin edilen oluyor, OHAL Hayırları yıldırmanın bir aracı olarak kullanılıyor. Okumuş insanlara düşman olmaları hiç  tesadüf değil. Son KHK ile Osmanlı’daki yenilenmeyi temsil eden Mülkiye’nin tüm hocalarını ihraç edip kapısına kilit vurdular. Bu durum hedefledikleri devlet sistemini yeterince anlatıyor.

**

Tüm saldırganlığa, yıldırmaya , tutuklamalara, işsiz ve aç bırakma furyasına rağmen Hayır’ın kazanma ihtimali daha güçlü görünüyor. Ve sürekli ekleniyor eğer sandıklara katılım düşerse başkanlık lehine denge bozulabilir. Bu da hayır diyenlerin büyük çabasına ihtiyaç olduğunu söylüyor.

**

Sandıklara katılım hayati önem taşıyor. Sandıklar her türlü ihtimal düşünülerek, ince ince planlanarak korunmalı. Bu son saniyeye kadar ciddi bir çalışmaya ihtiyacımız olduğu anlamına geliyor. Herkes herkesi, hepimizin hayrı (HAYIR’I) için bu sürece katmalı. Hayır seferberliğindeyiz durmak ve susmak bize haramdır.