Kayseri sokakları, caddeleri Ali İsmail Korkmaz Davası'nı bekliyor. Devlet sandı ki başka bir şehre alırsak sular durulur. Tam tersi Gezi’de sokaklara dökülen Kayseri “Gezi’deki savunduğum fidanlar gibi Ali İsmail Korkmaz fidanına da sahip çıkarım” dedi.

Türkiye’nin gözü önünde, karartılamayan videolarda dakikalarca dövülen fidan. Her tekmede her sopa indiğinde kendi bedenimizde hissettik. Esnafın tanıklık ettiği, eli telsizliler, eli sopalılar ve polis eşliğinde dövülerek kaybettiğimiz kardeşimiz. Bu azılıların üstüne üstüne koşan hepimiz için sokakları terk etmeyen genç. Eskişehir’in o karartılmak istenen sokağının ışığı olmak isteyen gençlerdendi.

Onu tanımayan yok bu şehirde!

Ne Eskişehir’de ne Kayseri’de.

***

Davayı kaçırma bir devlet geleneğidir. Metin Göktepe davası kaç il gezmişti? Dava ile birlikte sahip çıkanlar da. Gözaltında dövülerek öldürülmüştü. Devlet duvardan düşerek öldüğünü açıklamıştı. Eskişehir valisi de Ali'yi arkadaşlarının dövdüğünü açıklamıştı.

Valiler hiç şaşmıyor. Hükümetlerin atadığı valilerin görevi kötülüğü sakla ki maaşın yanmasın taktiği. Haberi yapan gazeteciyi yazılı tehdit etmekten bile çekinmez. Çünkü üstünde kimi-kime şikâyet ediyorsun denilecek başları vardır. Ali İsmail’de de saklamak ve çarpıtmak için elinden geleni yaptı.

***

Eskişehir bir öğrenci havzası, Ali İsmail’lerle dolu. Sanıyorlar ki Kayseri’ye akın etmezler. Kayseri’de öğrenci yok sanki.

Yaşın 19 olmasını ne bilsinler. Genç demek nedir ne bilsinler. Genç kıymetini ne bilsinler. Şöyle düşünürler; “Gelsin gençler gitsin gençler. Paso azarlanası gençler. Yalnız ve yalnız büyük sözü dinlesinler. Ne? Genç siyaset yapar mı canım, göbeklensin ondan sonra bakarız.”

Genç atiktir, dinamiktir, ok gibi yaydan fırlayandır. Hem de en âlâ siyaset aklını keşfederler. Çıkarı ve takıldığı kıymıklar yoktur. Devrimcilerin en kor yüreklileri onlardır. Geleceğini hazırlama kaygısı onu öyle bir cesaretle donatır ki. Ne toma kalır ne de eli sopalılar. Kendi gibi olanlarla el ele verirse, karar verirse, kararında kararlı olursa katillerin vay hallerine, vay hallerine, vay hallerine…

Ali İsmail için el ele veriyorlar. Göreceksiniz.

***

AKP’nin yolsuzluklarla Bilal’in gemisini, Sümeyye’nin havuzunu döşettiği artık Türkiye’nin önünde. Önce kahraman sonra oradan oraya fırlattığı polisleri Tayyip Erdoğan bu mahkemede koruyacak. Bunu gören gözler, mahkemeleri artık Bekir Bozdağ’a bırakır mı?

Ethem'in, Mehmet’in katilini mahkemeye bile getirmediler. Başbakan için Gezi en büyük kâbus, Ali’nin katillerine de bu mahkeme için bir şeyler düşünüyorlardır.

Valisi, valiye hiçbir şey demeyen bakanları, eli sopalısı, polisi, doktoru hepsi hesap verene kadar peşlerindeyiz.

***
AKP’nin saltanatını,

Çalanların adaletini,
AKP’nin yolsuz hükümetini,
Ali İsmail'in ölümünden sorumluları,

Yıkacağız.
Bekle bizi Kayseri.