Sol, yerel seçimlerde Ankara halkını sağın eline bırakmamak için ortak tavır aldı. TKP, ÖDP, EHP, Halkevleri ortaklaşarak ortak adayına karar verdi. Döneme damgasını vuracak olan bir seçim siyasetini ortaya koydu. Sola ihtiyaç olduğunu gören herkes bu tavrın parçası olabilecek.

Bugün ortalığa saçılan pisliğe karşı ikirciksiz siyaset buradan üretilebilecek. Arkasına direnişleri ve ortaya koymuş olduğu solun tarihini alarak yürüyebilecek. Gezi’den sille yiyen, dosyası ortalığa atılınca sille yiyen AKP bir de buradan sille yiyecek.

Devleti soyan, paraları ayakkabı kutularına tomar yaparak ülkenin tepesine oturanlara karşı sol olarak tetiğine basılmış mermi olmaktan başka bir çaremiz var mı? Cezasını çeken, gücünü toparlamak için gittikçe zalimleşen AKP’yi durdurmak için zaman kaybetmenin vakti midir?

Gezi ayaklanmasını yaratmış halkımız başlangıcı yapmışken mücadelenin devamlılığının sağlanabildiği yeri aramaktadır artık. Aramak ve sorgulamak katsayısı artmıştır. Aranan sorulara cevap hazırlamak bizim kaçınılmaz olanımızdır.

***

Gülmek bir halk gülüyorsa gülmektir. Edip Cansever'in bu dizesi bile düzeni alıp duvara çiviliyor. Bu fikre bir gün herkes yüreğiyle bileğiyle katılmış olacak.

Halkımızın yüzünün gülmesi nelere bağlıdır? Hep beraber düşünelim. Durmaksızın para diyenler AVM diyenler karşısında Gezi'de olduğu gibi doğayı ve yaşamı koyma kuvvetini elde etmek de demektir.

Nasıl da yüzü gülmüştü halkımızın Gezi'de.

Bugün AKP Hükümeti'nin dökülen suretinde halkımızın yüzünü güldürmek ve hepimizin de yüzünün gülmesi için yapılacak çok ama çok şey var. Hep beraber buyuralım er meydanına.

***

Tekel Direnişi'ni kucaklayarak 78 gün bağrında taşıyan Ankara halkı sol ortak adayında buluşacak. Tekel Direnişi’ne omuz verenler Ortak Sol Aday Meclisi’nde buluştu.

Gezi Direnişi'nde Ankara sokaklarını tıklım tıklım dolduran halk yönünü sola dönmenin, kendini sola emanet etmenin haklı güvenini yaşayacak. Gezi’nin öncesinde ve sonrasında mücadeleyi ilmek ilmek dokuyanlar Ortak Sol Aday Meclisi’nde buluştu.

Sağın elinden yıllardır çekenler bugün “Artık Yeter Ortak Sol Aday” diyebilecekler.

Savaş tırlarının emirlerinin verildiği devletin göbeğine, Ankara’ya bir ok gibi saplandı Ortak Sol Aday.

Şimdi onlar düşünsünler.

Yerel yönetim denildiğinde ilk aklınıza Fikri Sönmez gelmez mi? Elbette Fatsa'nın ve Türkiye'nin tarihi ismi halkın Belediye Başkanı Terzi Fikri Sönmez gelir. Dünya düzenine karşı büyük sömürü mitinglerinden yola çıkan Terzi Fikri yerelinde dünyalar yaratan isimdir. Ancak böyle olabilir yereli anlamak ve yapmak. Ankara'da bir Fatsa bugün solun ortak adayı ile yaratılabilir.

Solun ortak adayının kararı ve adımı kapıları çalmadan evlerdeki binlerin gönüllerini bir anda fethetti. Seçimleri dikkatli takip edecek halkımızla daha fazla buluşmanın fikrini ve pratiğini yaratmanın imkânı elimizde. Meydanları fethetmenin imkânı kendi ellerimizde.

Bize egemenler “kırk katır mı kırk satır mı” diyor. Bir yanda hırsızlar, bir yanda Amerikan emperyalizmi, bir yanda tırlar dolusu savaş, bir yanda adaletsiz hukuk düzeni, bir yanda katliamcılar. 

Ankara halkının, içi ve yüzü bu kapkara düzene bir cevabı var artık.

Ortak Sol Aday Kaya Güvenç ve ortak mücadelemizle yüzümüz gülebilecek.