Yolsuzluk görüşmelerinin açığa çıkması en tepeye kadar ilerledi. Başbakan'ın arazileri peşkeş çekme anının kayıtları ortaya çıktı. Bu görüşme konusu sadece Beykoz arazileri. Türkiye'deki tüm araziler için varın artık gerisini siz düşünün. TOKİ binaları, duble yollar…

Dikkat ettiyseniz Başbakan bu konuyu kimseye bırakmıyor, birinci elden takip ediyor, devrede hiçbir yardımcı yok. Oğlu ile birlikte anlaşılan o ki hiçbir kimseye güvenmemişler. Tüm rant görüşmelerini ailecek takip etmişler. Takip edilme konusunu hiçbir biçimde umursamadan. Nasılsa tepedeyiz Anayasa’yı kapatıp bağlarız diye düşünmüş olmalılar. Yetişemedikleri yerleri istifa eden bakanları ile paylaşmışlar, baba-oğul onlar da farklı kanaldan yolsuzluk yapmışlar.

Karşısında arazilerden ne kadar yüzde paylaşılacağını görüştüğü, savcının mallarına el koyduğu iş adamı var. Bu iş adamı, HSYK’nın başına geçen AKP tarafından şimdi korunuyor o kadar ki yargıyı yargılamaya kalkıyor.

***

Üçüncü köprü için, üçüncü havaalanı için yüzlerce AVM'ler için peşkeş çekilen doğayı düşünün. Kesilen ve kesilecek olan milyonlarca ağacı düşünün.

Onların doymak nedir bilmedikleri iştahlarını durmaksızın kabartan ve önü kesilmesin diye çırpındıkları işte bu talan politikası. Gezi'de AVM'yi engelleyen halk ayaklanmasından derslerini alamayan hırsızlar işte böyle paylaşım savaşı veriyorlar. O yüzden Gezi onların kabusu oluyor.

***

Çalmaya devam etmek istiyorlar bu yüzden HSYK’yı kendilerine bağlamaya çalışıyorlar.

Anayasa değişikliği için topluma sırtını dönen meclisteki partileri tamamen dışında bırakan AKP şimdi çabaya düştü.

Böylece sıyrılabileceğini hatta sandıktan kolaylıkla çıkabileceğini sanıyor. Halkımızın hafızası çok güçlüdür. Susurluk’ta çarpışan araba ve ortalığa saçılan derin devlet asla unutulmadı. Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz siyaset sahnesinden silindi. Bugün ne ayakkabı kutuları, ne para sayma makineleri ne de eli kanlı katillere yollanan tır ve otobüsler unutulmayacak.

***

CHP’de HSYK yapılanması için YÖK gibi bir formül önermiş. Yıllardır kalkması için mücadele edilen 12 Eylül’ün ürünü YÖK formülünü öneriyorlar. Sonra da “AKP makarna dağıtıp seçiliyor” diye propaganda yapmaya çalışırlar. Bula bula önerecek YÖK’ü mü buldunuz?

***

Zamanında Deniz Baykal’a yönelik ortaya sürülen kaset gündeminde keyiflenerek hiç çekinmeden sözlerine, miting konuşmalarına alet eden Başbakan bugün kader ortaklığı yapmaya çalışıyor. Başkalarına yapıldı, bana da yapılan bir komplo mesajı vermek istiyor.

Paralel, komplo, dıştan, içten, faizciler lafları gün geçtikçe boşa düşüyor. Hırsızlığı her açıdan ortaya saçılan devleti baştan aşağı soyanlar artık yerinden oynatılamayacak kadar büyük bir gerçeğe dönüşüyor.

O korkunç suretleri nasıl da ortaya çıkıyor.

Nerden bulsunlar sempatik fotoğraf?