Seçim tarihi de belli oldu, olan oldu. Şimdi ne yapacağız, sorular çok, cevaplar  zor.

Seçim olacak mı?

Olacak.

Erdoğan kendine bağlı ordusuna Kenan Evren gibi darbe yaptırmazsa olacak. 

Asker ölümlerini memnuniyetle seyretmezse olacak.

Doğu’da çoluk çocuk demeden katliam yapmaktan vazgeçerse olacak.

Seçilmiş belediye başkanlarını tutuklatmazsa olacak.

Kendini övmeyen gazetelere baskın yapmazsa, kapatmazsa olacak.

Mümkün mü, 59 gün içinde bunların yoluna girmesi?

Olabilir de olmayabilir de. Yanıtı zor.

Büyük ihtimal bu karışıklığa rağmen 1 Kasım’da seçimler olacak.

Millet önceki seçimlerden alışkın nasılsa sabaha kadar oyunun başında bekleyecek. Daha gözüaçık olacak, canı kanı pahasına oyuna sahip çıkacak. Her türlü yaratılıcılığı göstererek gram oy sahtekarlığına izin vermeyecek, iddia ediyorum.

Ama tutuklamalar, baskınlar,tehditler son sürat devam edecek.  O kadar da olsun artık. Erdoğan bunu da yapamayacaksa nasıl olacak, ne diye başımıza seçildi. Oturan değil, koşan o. En uzun boylumuz o.

***

Tuğrul Türkeş güya PKK’ye devlet bekasını teslim etmemek için kabineye girmiş. Tek başına ülkücü camianın başı, tek başına milliyetçiliğin sembolü, tek başına vatansever. Breh, breh. Gücünü nerden alıyor, babasından. Pek taptıkları Osmanlı padişahları bile babalarından ileride olmak için çalıştı, çırpındı. Mirasyedi Türkeş’i kimse taktir etmedi. MHP, elinin tersiyle itti, konuyu kapattı. Örgütün kararlarına uymamak insanı pespaye yapar, tek kişilik örgüt olmaz, onun adı dönekliktir, davayı satmaktır. Tuğrul Türkeş’te kendi camiasında böyle anılacaktır, hiç şüpheniz olmasın.

***

1 Kasım seçimleri nin sonuçları ne olacak?

AKP’nin oyları düşecek. Saadet  ve Büyük Birlik Partisi’ne verdikleri arpalıklara rağmen. Teyzeler, “kazanan kavga etmez “ diyor, açın interneti okuyun.

CHP’ nin oyları artacak. Koalisyon yapalım diye uğraştılar, tabanın homurdanmasına rağmen risk aldılar. Doğu Perinçek  ve Emine Ülker Tarhan yakınları kulak kesilecek, CHP’nin demeçlerine. Kürtlerden haz etmeyen ama demokrasi iyidir diyen sağ liberaller de sandık başına gidecek. Bu da hiç fena değil CHP için.

MHP’ nin de oyları düşecek. Halk “herşeye karşı” dan pek hoşlanmaz. Bayrak için savaşsaydın, devleti böldürmeseydin diyecek, ateşe atsaydın kendini,  zaten mecliste Kürtlerle oturmuyor musun, elini daha da güçlendirseydin diyecek.  Tuğrul Türkeş mantığı. Doğru ama örgüt kararı ile tek başına değil.  Nihayetinde toplum kendi çıkarı için istikrar ve güven ister. MHP, kendi topluluğuna korkak ve yalnızca laf eden bir parti görünümü verdi. MHP’ nin tabanı ilkeler manzumesinin hikaye olduğunu görüyor. Bu politakanın mantıki sonuçları iç savaş istemeleri ama hem Kürtler çok kuvvetli hem de bu ateş onları da yakacak...  Bu da MHP’nin çelişkisi.

***

Gelelim bize. Kan ve gözyaşı bizi bekliyor.

Hem barış için öleceksin, hem Erdoğan’a gününü göstereceksin, hem AKP’yi  daha da gerileteceksin.

Bi de en az %15 diyeceksin.  Çok zorlu bir dönem bizi bekliyor.

Bunların hepsi olabilir mi?

Olabilir.

Barış için öleceğiz. Yarbay konuşmaya devam edecek.

Barış için açıklamalara devam edeceğiz. Teyzeler konuşacak.

Barış için HDP’ yi için çalışacağız.

Barış için “demokrasi istiyorum” diyen her kesimi içimize alacağız.

Barış için Barış Blokunu, bir bütün olarak HDP seçim bürosu olarak harekete geçireceğiz.

Barış için kayıtsız koşulsuz Kürt Halkı’nın yanında olacağız.

1 Kasım’da halklarımıza “kazananın kavga etmediği” bir memleketi armağan edeceğiz.

fadiktemizyurek@gmail.com