Katilsin Erdoğan. Genç kardeşlerimizin ölümünden birinci dereceden sorumlusun.

HDP’nin barajı aşmasını bir türlü içine sindiremedin, AKP’nin tek başına hükümet olamayacağını anladığın an insanlık namına ne varsa hepsini kaybettin.

Başkan olamadığında  her türlü vahşete imza attın.Gencecik çocukların bedenlerinin parçalanmasını vicdanın sızlamadan seyrettin.

İŞID’ı besledin, gözümüzün içine baka baka tırlarla silah gönderdin, Kürtleri öldürsünler istedin.

Diyarbakır mitingine bombaları gönderdin, insanları öldürdün.

Seçim  istediğin gibi olmayınca yok saymak için elinden gelen her kötülüğü yaptın.

Suriye’de Kürtlerin bağımsız lık mücadelesini sindirmek istedin, insanlık suçu işlediğin ortalığa saçılmasın diye yapmadığın katliam kalmadı.

Hiç br ahlaka sahip değidin, Suriye’ye girip varlığına varlık katmak için masum Suriyelilerin üstüne bomba yağdırmayı düşünmekten  imtina etmedin.

***

Suçlusun AKP, başbakan. Türkiye’de sizden habersiz kuş uçmazken Suruç’ta katliam oluyor ve siz bilmiyorsunuz. İŞID’ın her yerde elini kolunu sallayarak dolaştığını sizin haber ajanslarınız yazıyor ama siz bilmiyorsunuz.

Hrant Dink’i tüm uyarılara rağmen korumadınız, öldürdünüz, Uludere’de bilebile onlarca insanı katlettiniz. Siz de önünde nasıl eğileceğinizi şaşırdığınız haşmetliniz kadar katilsiniz.

***

Ergenekoncular ile İŞID kol kola vaziyette. Bu memlekette demokrasinin barışın olmasını istemiyor.

MİT’in adı üstünde istihbarat zafiyeti yaşaması mümkün mü, kuşlar bile inanmaz bu  yalan dolan laflara. Dergi çıkardıkları için, yürüyüş yaptıkları için, kitap yazdıkları için yerin yedi kat altını delik deşik eden ,devrimcileri infaz eden MİT mi zafiyet içinde olacak? MİT’i de  AKP beslemesi barbarlıktan beter İSID’ı deErdoğan’ın himayesi altında  Kürtler yaşamasın, devrimciler haritadan silinsin istiyorlar.

***

ABD bile Suriye ile ilgili temkinli davranırken, karadan savaşı istemezken Erdoğan  hiç tereddüt etmeden harb etmek istiyor.En büyük emperyalist devletten bile daha güçlü ve akıllı sanıyor kendini. Ne olacak kendi çocukları gidecek değil ya, bizim çocuklarımız ölecek Erdoğan’ın ihtirasları uğruna. Erdoğan, Hitler ayarında insanlık suçlusu.

*** 

Teyzeler, amcalar parkta dinlensin, Gezi Parkı’nda olduğu gibi çay içsinler istediler.

Gençler kitaplar okusun, başka  fikirlerle tanışsınlar, birbirlerine öyküler anlatsın, o öykülerden film yapsınlar istediler.

Çocuklar, oyuncak tabancayı bilebilmesinler, yap-boz oynasınlar, birbilerine oyuncaklarını versinler, paylaşmayı öğrensin istediler.

Sen bu gençleri anlayamazsın Erdoğan, AKP ve başbakan. Sizler kendinizden başkaları için parmağınızı oynatmazsınız, öyle ki çıkarlarınız için birbirinizi bile yersinz. Çünkü sizler, egemenlerin hizmetçileriniz.

Bu gençler, devrimciydi, sosyalistti. Çocukların oyuncaklarla oynayacağı bir dünya yı kurma hevesleri ve fikirleri vardı.  Hiç bilmedikleri Kobani’ye bu dünyanın bir parçasını kurmaya gidiyorlardı.

Utanmadan IŞİD’i ve diğer örgütleri eşitlemek ancak sizin gibi katillerin argümanı olabilir.

Fikrin, aklın yenilmezliğini yok sayarak “algı yaratılıyor” saçmalığına ancak sizler inanabilirsiniz.

Ey Erdoğan ve AKP, her şeye rağmen iyi bilin ki iç savaş çıkaramayacaksınız, başkan olamayacaksın, değil erken seçim hergün seçim yapsanız bile bir daha asla tek başına kazanamayacaksınız.

Öldürdüğünüz gençlerden milyonlar var bu memlekette, barışı kazanacağız, kardeşliği tesis edeceğiz, siz vampirlere bu memeleketi teslim etmeyeceğiz, hiç şüpheniz olmasın.

Sürmeli gözlü kardeşlerim, tüm Türkiye sizleri gözlerinizden öperek sonsuzluğa uğurladı. Tıpkı sizin diğer devrimcilerin yürüyüşlerine, Gezi’ye katıldığınız gibi. Ahdımız olsun ki bıraktığınız yerden  devam edeceğiz,sizlerin hesabı öbür dünyaya kalmayacak.

fadiktemizyurek@gmail.com