Gazetenin bundan sonraki sayısı çıktığında seçim sonuçları belli olmuş olacak. Benim tahminim olağanüstü bir oy hırsızlığı olmazsa HDP’nin barajı aşacağı ve meclise gireceği yönünde.

Geçtiğimiz hafta sonun Gezi Direnişi’nin ikinci yıldönümü idi. İstanbul , forum yaptığı parklarda Gezi Parkı’nda olduğu gibi şenlik havasında bir gün geçirdi. İyiydi, hayatımızda bir manası var bu direnişin diyenler forum yaptıkları parklardaydılar. Oy vermeye gittiklerinde HDP’ye oy verecekler var içlerinde. Gezi’nin hatırına,en çok özgürlük diyen partiyi tercih edecekler.
Can Dündar, fena bir gazeteci değildir, popülist yaklaşımları hep para kazandırsa da bu sefer cesaret galip geldi ve Erdoğan’dan korkmadan s ilah taşıyan tırları gazetede ifşa etti.  Erdoğan’ın başkan olmasını istemeyenler yalnız bırakmadı  Can Dündar’ı, sahip çıktılar. Bu kesimden de HDP’ye oy verecekler olacak. Gezi’nin hatırına, “seni başkan yaptırmayacağız” diyen Demirtaş’ı tercih edecekler.
Toplum vara- yoğa ses çıkarmaz, bildiğiniz üzre. Yıllarca denemeye devam eder, ne umudunu kaybeder ne de varlığını armağan eder. Sevgili bir arkadaşımın dediği gibi yavaş yavaş ayağa kalkan bir yaşlı gibİ çok ağır hareket eder ve belki sözünü söyler. Gezi’de söyledi, çocukları sakladı, tencere tava çaldı, onlarla beraber yürüdü. Sandıkta da HDP’ye evet diyenler olacak bu ağır hareket eden gövdenin bazı parçaları. Gezi’nin hatırına, çocuklar mutlu büyüsün diye.
Yıllarca CHP’ye oy vermiş, her hatasını kabullenmiş ve vazgeçmemiş iyi kalpli teyzeler  ve amcalar da HDP’nin meclise girmesini isteyecekler. Gezi’nin hatırına, bu çocuklar çok efendi ve gece- gündüz çabalıyorlar Gezi zamanlarındaki  çocuklar gibi diyecekler.
Kürt arkadaşından hiç zarar görmemiş , ailesinin dediğinin tersine hain planlar içinde olmayan Kürtler ile kardeş olan  Türk gençler de HDP kazansın isteyecekler. Gezi’nin hatırına, Türk bayrağı, Kürt bayrağı elele kaçarken Erdoğan’ın biber gazından, o fotoğrafı hatırlayacaklar.
Gerçek eşitliği partinin her kademesinde sğlayan HDP’ ye kadınlar da oy verecekler. Eşbaşkanlığı bizim gibi bir memeleketin siyasetine sokan HDP’de kadınlar da erkekler gibi konuşuyor ve yönetiyor diye düşünecekler, erdoğan bile eşbaşkan sıfatını kullanmak zorunda kalıyor  bu durumdan tiksinse bile. Ne şahane bir an. Gezi’nin hatırına, kadınlar bu partide özne ve erkeklerle eşit diye düşünecekler.
Erdoğan’ın işine geldiğinde yere göğe sığdıramadığı işine gelmediğinde bie avuç kendini bilmez bulduğu aydınlar da HDP olsun diyecekler, parti önce barış lazım dediği için.
 Gezi zamanlarında gencecik kardeşlerimizin öldürülmesini, ağaçların kesilmesini içine sindiremeyen toplumun bir kesimini de hesaba katarsak  HDP kazanır gibi görünüyor.
Gezi’nin hatırını hiç saymayanlar da HDP’ye evet diyecekler.
Erdoğan hırsız olduğu için.
Davutoğlu, seçim meydanlarında sesini kaybettiği için insan üzülüyor, Davutoğlu’nun başbakan değil, akademi de hocalığına devam etmesi için. Daha haysiyetli olmaz mı?
Erdoğan’ın bakanları yüce divanda yargılanmadığı için. Aklandılar birer birer.
Soma’da ölen işçilerin katilleri serbest olduğu için. Davayı hangi ile kaçıracaklarını şaşırıyorlar.
Kadınların öldürülmesini kendi karanlık fikrinde meşru bulduğu için. Kadın katillerini zihninde aklıyor.
 
Salı, 02.06.2015
Fadik Temizyürek
fadiktemizyurek@gmail.com