Kenan Evren öldü. 12 Eylül 1980’de askeri darbeyi yaparken nasıl öleceğini herhalde hiç aklına getirmemişti. Yargılanacağını ve müebbet alacağını düşünmemişti. Gün oldu devran döndü, cenazesinde  hakkımızı helal etmiyoruz diyenler oldu. Çocuk gözlü, her biri kahramanımız olan kaybettiğimiz devrimciler rahat uyusunlar.  Adalet yerini bulmadı ama Cumartesi anneleri, devrimciler sizlerin hesabını sormak için eli kanlı katillerden mahkemelerde davacı oldu, hapise mahkum ettirdi.      Faşist Evren’e halkımız kesip attığınız tırnak kadar bile kıymet vermedi, ölümüne sevindi.

***

Erdoğan meydanlar da AKP genel başkanı olarak konuşuyor. Yüksek seçim kurulu üyelerinden iki kişi devletin cumhurunun seçim çalışması yapması anayasaya aykırıdır diyor. Kutlarım. Güce tapınmayanları Erdoğan gördükçe akıl sağlığını yitiriyor,gittikçe zaptedilemez hale geliyor. Ne demişler, düşmez kalkmaz bir Allah. Erdoğan az kaldı, Haziran ayı sana sürpizler hazırlıyor, dikkat et sonun diktatör Evren gibi olmasın.

Sözde başbakan Davutoğlu hadi neyse de bu Akdoğan’a n’oluyor, ben anlamıyorum. Güya genç, dinamik,  AKP’nin efendi çocuğu ama biraz kazıyınca altından düz odun ve maço adam çıkıyor.

Hem barıştan söz edip hem HDP’nin meclise girmesini tehlikeli bulmak nasıl bir akıldır, hem demokrasi deyip hem ‘vatandaşlarım bu teröristlere kanmayın’ demek nasıl bir siyasettir? Bülent Arınç’ın genç versiyonu, ağır- oturaklı ama en sinsi AKP kafası. Bülent Arınç yaş tahtaya basmayacak kadar deneyimli hiç değilse,  Akdoğan söyledim, ne var diyen ergenler gibi. Ağzını açıyor, parelel, HDP,CHP ittifakı aynı  çuvala girdiler, bunu bilin diyor ve toplumun bu saçmalıklarına inanmasını bekliyor.

Millete gına geldi bu politikadan emin olun.  AKP’liler bile bu propogandaya inanmıyorlar hiç bir dayanağı yok, kanıtı yok. AKP ilk kez bu kadar tökezliyor, halka seslenirken. Toplum basit, somut, dolambaşlı olmayana kulak verir. Demirtaş , seni başkan yaptırmayacağız Erdoğan dedi,  HDP’nin  birinci sloganı oldu, halk pek beğendi, toplum az ve öz olanı sever, anladığını  savunur. Bizim cenahın uzun basın açıklamaları da anlaşılmayan  konuşmaları da topluma pek faydalı olmaz. İnsanlar sıkıldıkları, inanmadıkları şeyleri ama o bizden diye savunmazlar. Belki de insanlığın büyük keşfi de budur. Uzun lafın kısası Akdoğan’a  da millet inanmıyor ve aslı varken sureti komik oluyor. Toplum senin de uyduruk siyasetine  Haziran ayında  “olmamış” diyecek.

***

Meral Akşenir’in ne fikri, ne ideolojisi bana yakın. Tam tamına karşısında olduğum ve pek çok yönüyle faşist bulduğum  MHP’ nin milletvekili.  Meral Akşener’i savunacağım aklımın ucundan bile geçmezdi.  Hakkında iddia edilen haberleri dinledikçe insanın yalnız değilsin Akşener diyesi geliyor.

Akit gazetesi AKP’nin yandaşı, Latif Erdoğan Akit’in yazarı. Meral Akşener ile ilgili iddialar ne olursa olsun AKP’nin bir kadın siyasetçiyi yıpratma hali çok tanıdık. Milletin yatak odalarına karışma utanmazlığı gösteren  kadın düşmanı Erdoğan var oldukça Latif Erdoğan’ı ve onun gibi olan ortaçağ kafasından bile daha gerici olan Barlas’ı kim tutar? Güce tapmanın insanı bu kadar haysiyetsiz kılmasını liberaller utanç verici buluyorlardır herhalde. Gerçi, Cemil Barlas’ın babası Mehmet Barlas. Babasının da cibilliyeti ortada. Erdoğan yalakası.

Erkek egemen sistem, hiç bir engel tanımadan bu adamlarda yeniden vuku buldu. Feminist politika da hiç bir engel tanımadan  kadınların, erkekler  tarafından ezilmediği bir dünya için mücadele eder.Tabii ki Meral Akşener ‘i de kapsar.