Silahlar Bayır Bucak Türklerine gidiyordu.

O kutulardan çıkan paralarla cami yaptıracaktık.
Ses kayıtlarının hepsi dublaj-montaj ya da vıjvıj.
Esnaf gerektiğinde askerdir-polistir.
Ben tek dil demedim.
Benim türbanlı bacıma saldırdılar. 
Kıyafet: Üst çıplak, deri eldiven, deri pantolon ve ağız köpüklü. Sebep: Fıtrat, solcuların kötü olması. Hastalık: İdrarını tutamama.
 
*
Berkin Elvan ekmek almaya gitmiyordu. Ölmeyi çoktan hak etmişti. Koskoca AKP sapana müsamaha mı gösterseydi? Sapana-maskeye sıfır tolerans.
Oğlana alınan gemi çok büyük değildi. Küçüktü. Gemicikti. Cik desem ne olacak, cek desem ne olacak, hepiniz aptal değil misiniz?
Evdeki paralar da fazla değildi. Neredeyse sıfırlanmak üzereydi. Sıfırın biraz üzerindeydi ya da sıfırdı. Biraz daha vaktimiz olsaydı keşke. Bir de bizim oğlan küçükken legoyla-megoyla daha çok oynamış olsaydı iyiydi. Biraz ağırdı sanki.
 
*
Siz kapıyı kırıp girin sonra yasasını yaparız.
Sizin evin içine basın girin, bakın bakalım kızlı erkekli mi? Yasasını sonra yaparız.
Siz insanların kafasına gaz fişeği atın, öldürün. Yasasını yaptık zaten.
Siz parkların etrafını çevirip yasaklayın. Oradaki otlar ve karıncaların huzuru bozuluyor çünkü. Otlar ve karıncalar da gerektiğinde alperendir, polistir. Bunun yasasını bile yapmamıza gerek yok. Söylemem yeter. Hohirik. Yasa ne yav. Yani koskoca ülke yasa olmasa işlemez mi?
Dünya neresi yuvarlak. Koskoca cumhurbaşkanı olarak ben niye fark edemiyorum. Yuvarlaklığı dünyadan öğrenecek değiliz. İnsan Hakları Beyannamesi, anayasa, hukuk paçavradır. Paça paça paç...
Hiçbir şey yuvarlak değildir, olamaz. Her şey düzdür ve paçavradır.
Yayında mıyız?
 
*
O metrobüsler Uzunçayır’a gidiyordu.
Her yer metro, her yerde metroydu. O metrolar da Bayır Gülü’ne gidecekti. Evleneceklerdi. Üç çocukları olacaktı. Evlenmemek en büyük cinayetti. Öyle bir soydan eksik kalınır mıydı? Önemli olan soydu soy.
Ama bunlar Zerdüşt’tü işte. Evlenmeseler de olurdu. Soyları kurusundu.
Keşke Kobane de düşseydi. Zerdüşt’tü işte düşmeliydi.
Biz bütün dinlere eşit mesafedeyiz ama Zerdüştlük hariç.
Af edersiniz bir de Ermenilere.
Seçerek hareket ediyoruz. Seçerek hakaret ediyoruz. Kimse kusura bakmasın ya da bakarsa baksın. Kusura bakan anasını da alıp gitsin. Beni sevmeyen ölsün.
 
*
Yiyoruz ama çalıyoruz ya da çalışıyoruz. Silah sevkiyatı yapıyoruz ama üstüne ilaç kutuları koyuyoruz. Ağaçları kesiyoruz ama başka yerde ekiyoruz. Makara diyoruz ama Bakara da diyoruz. Alnımız ak başımız tıntın.
Hakimleri görevden alıyoruz ama hukuk varmış gibi de yapıyoruz.
Madencileri öldürüyoruz ama kömür de çıkarıyoruz.
Kadınların öldürülmesine göz yumuyoruz ama aileyi de koruyoruz.
Gencecik insanların canını alıyoruz ama camı çerçeveyi sağlam tutuyoruz.
Yalan söylüyoruz ama kuyruklu yalan da söylüyoruz.
Aç olanın halinden anlamıyoruz ama oruç tutuyoruz.
Mercedes’e çerez parası diyoruz ama asgari ücrete diyemiyoruz. Her şeye kaynak buluyoruz ama ücrete-maaşa kaynak bulamıyoruz.
Bunları dinlemek ve böyle konuşmaya başlamak istiyorsanız devam ediniz. HDP’ye oy vermeyiniz. Deliriniz. Zıvanadan çıkınız ama çalışınız. Hak etmişsiniz demektir ama çalışıyorsunuzdur.