Hakan Öztürk / hakanozturk1871@gmail.com / 2015.05.26

 Dilerim seçim sürecini sabote etme hamleleri HDP binalarına bombalı paket yollamış olmakla sınırlı kalır. AKP’yi ve Tayyip Erdoğan’ı artık kontrol etmek mümkün değil. Zincirlerinden boşalmış bir haldeler.

O kadar vahim bir haldeler ki yerleşik devlet eğilimlerinin bile bunları dizginlemesi kolay değil.

Düşününüz genel kurmay başkanı rapor aldım deyip gidiyor, geliyor. Ordunun bile kabul edemediği neleri yapmaya çalışıyorlardır varın siz düşünün.

Ol nedenle şunu çok net olarak söylemeliyim.

Tayyip Erdoğan HDP’nin oyları çok yüksek çıkmadığı için tereddüttedir. Eğer oylar belirgin bir şekilde yüzde onun üzerinde çıkıyor olsaydı, çok daha şiddetli saldırılara tanık olabilirdik.

Mevcut koşullar ve oy oranı itibarıyla benim bildiğim Erdoğan ve AKP zihniyeti kesinkes oylama sonuçlarında hile yapmayı planlıyorlardır. Çünkü onlara göre HDP’nin aldığı oy oranını boşa çıkaracak düzeyde hile yapmak hiç de zor değildir. Bu insanlar bu düzeyde bir hileyi lıkır lıkır su içer gibi yaparlar buna emin olunuz.

 *

Hani paraları saklama halleri var ya, aynı onun gibi. İnşallah maşallahla. Huşu içerisinde. İbadet ediyormuş gibi. En hak ettikleri işi yapıyormuş gibi. Zaman zaman yaptıkları işin zorluğunu hafife alarak. Bakara suresiyle alay ederek.

Şu milleti bilmem ne yapacağız diyerek. Bir düşünün. İnsan kendisine karşı olanlara kızabilir. Bir adi sağcı, faşist, örümcek kafalı bir solcuya çok kızabilir. Küfür de edebilir. Bu son derece normal. Gelgelelim bir insan kendisine karşı hiçbir sözü-sesi olmayan, gıkı bile çıkmayan bir millete neden-nasıl küfür eder-edebilir? Aklım havsalam almıyor. Bu nasıl bir sado-mazo bir kişilik olmaktır. Şu memleketteki kuzu gibi milletlere küfür edebilmek seviyesini tekrar dikkatlerinize sunmak istiyorum.

AKP zihniyeti işte budur.

Teorik olarak değil. En sıradan içeriğiyle bir milleti hem inek gibi sağmak, son damlasına kadar sömürmek ve sonra da o millete küfür etmek.

Bütün bir millete küfür edenleri görünce hakikaten dağlara çıkmak çok uzak bir fikir gibi gözükmüyor. Sonra dağdan inip o adamın yakasına yapışmak.

 *

Demem o ki eğer çok kanlı provokasyonlara girişmiyorsa bu alçaklar mutlaka ve mutlaka çok büyük hileler yapacaklar demektir. Buna karşılık biz de çok büyük bir müdahalede bulunmalıyız.

Oyların sayılması çok önemli, daha sonra oylardan kümülatif bir sonuç çıkarma aşaması çok önemli. Gözümüzü dört açıp seçim günü için çok büyük bir mücadeleye hazırlanmalıyız.

Kritik mesele şu: HDP büyük ihtimalle barajı ucu ucuna geçecek ve bunu geçersiz hale getirmek için çok büyük bir hile operasyonu yapılacak.

Seçimde hile yapılmasını engelleme mücadelesi, genel seçim çalışmasından çok daha önemli bir hale gelmiş durumda. Hayat memat meselesi olan budur.

Ne oy almış olursanız alın, AKP’liler bunu yok etmeyi planlıyor.

Onlar için oylar konusunda hile yapmanın hiçbir ahlaki sorumluluğu yok. Nasıl IŞİD’ciler kadınlara tecavüzü ve onların pazarlarda satılmasını bir kalemde helal hale getiriyorlarsa, bunlar da aynen öyle.

Onları durdurabilecek tek şey karşı, kararlı bir mücadeledir.

Bu tartışma “işte efendim seçimler manipülatiftir, seçim sonuçları gerçeği yansıtmaz” entel muhabbeti değildir. Ucu ucuna kazanılabilecek bir zafer vardır. Bu zafer bütün temelleri sarsacak niteliktedir ve bunu engellemek için bu yobazlar sürüsü her şeyi ama her şeyi yapar.

Bu durum kömür-makarna durumu ya da o aptalca ifadeyle “algı operasyonu” durumu değildir. Açıkça konuşmak gerekirse biraz daha ahlaksızlık yapabilirlerse bu ortaçağ insanları bir dünya kazanacak eğer olmazsa bir dünya kaybedeceklerdir.

Yapılması planlanan hile çok küçük bir oy oranı üzerinden yapılması gereken bir hiledir.

Deveyi havuduyla yutan yaratıklar için, bu işten bile sayılmaz.

 *

HDP’ye oy verilmesi için çalışanların, bizzat HDP’nin kendisinin, “haksızlığa hiç dayanamam” lafını binlerce kere söylemiş bütün kardeşlerimizin konunun üstüne gitmesi icap eder. Oy verilmesi için çalışmamış olanlar bile, sadece bir gün, hiç olmazsa oyların çalınmaması için mücadele etmelidir.

Şunu asla unutmayalım, eğer provokasyon yoksa, sessizlik varsa, kesinlikle hile olacaktır.

Sessizlik hile fırtınasının habercisidir.