Öte yandan Türkiye tarihinde görülmemiş bir dönem yaşadığımız bu sene 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de, gerçekten tarihsel olacak. 

Çünkü Gezi direnişi ile ihtiyacımız olan yeni bir sese ve militanlığa kavuştuk.

AKP’nin her saldırısına mücadele ile yanıt verdiğimiz ve gerçekten gençleştiğimiz bir yılı geride bıraktık. Şimdi bu özgüven ile bu sesi, en büyük, birleşik kuvvet ile 9 Mart’ta Kadıköy alanına taşıyacağız.

Bütün sözlerimizin, mücadelemizin ne kadar haklı olduğu apaçık ortaya çıktı; kadınlar öldürülürken cinayetlere seyirci kalanlar, hırsızlık yapmakla, para saymakla meşgulmüş.

O ayakkabı kutularında, halkımızın alın teri, kadınların hayatları var.  Bu yüzden kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik her tür saldırının durması, bugün AKP’yi durdurmaktan geçiyor.

Bu sene hesap sormak yetmez, AKP’yi susturmak hedefiyle sokağa çıkmak lazım.

AKP’nin aklanmasına asla izin vermeyecek olan bu toplumun sesi olmak için de kadınlar meydanlarda olacak bu sene.

*

Artık öldürülen kadın kardeşlerimizin hesabını sormak demek, onlar öldürülürken seyirci kalan AKP’yi susturmak demek.

Kadınlar hayata kalmak için korunma istediğinde “polisimiz yok” diyenlerin ne ile meşgul oldukları, apaçık ortaya çıktı.  AKP, şimdi de yakalanmanın telaşıyla kendini kurtarmaya çalışmakla meşgul, yine kadınları korumuyor. Aslına bakarsanız AKP’nin gündemine hiçbir durumda kadınların gerçek ihtiyaçları giremiyor ki.

İyi gününde AKP’den ne gördük kadınlar olarak, kötü gününde görelim?

AKP kadınlardan hep oy ve çocuk istedi. Oysa bıraksan, kendi kafası kadınların oy hakkına bile karşı olabilir. Bunu nereden anlıyoruz? Bugün kadınlar oy kullanabiliyor ve bu çok önemlidir ama kendi hayatlarına oy vermek istediklerinde öldürülüyorlar ve AKP seyrediyor, tavır almıyor, buradan anlıyoruz.  “Sokak ortasında kurşunlanan kadın” lafını ağzına sadece Gezi direnişçilerine iftira atmak için Kabataş konusunda aldı.

Kadına şiddet ile sadece hayallerinde, fantezilerinde ilgilenen AKP’ye cevabını vermek için kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor.  

AKP kadın cinayetlerini sadece seyretmekle kalmadı, her gün kadın düşmanlığı yaptı, hiçbir dönemde görülmemiş biçimde kadının varlığına ve haklarına saldırdı. Kesintisiz sürdürdüğü bu taarruza şimdi hırsızlık yaparken yakanınca, kendini kurtarma telaşında olduğu için biraz ara verdi. Ama bir kendine gelsin kaldığı yerden devam edeceğine o kadar eminiz ki kadınlar olarak.

Bu yüzden AKP’yi sıfırlamak için kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor.

*

AKP’nin seyrettiği kadın cinayetlerini durdurmak üzere sahiplenen her kuşaktan kadın, şimdi de AKP’yi susturmak için 8 Mart’a hazırlanıyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, ülke sınırlarını aşarak 8 Mart’a hazırlanıyor.

Farklı ülkelerde, illerde, üniversitelerde, liselerde buluşan kadınların arkasında bir mücadele birikimi var; feminizmi kadınların eşit haklara kavuşması için mücadele olarak geniş kapsamıyla ele alıp, toplumsallaşabilen ve müttefikleri olan ve siyaset yapan ve aktüel olana yanıt veren bir feminizm yaratanlar, dünya çapında kadın kardeşleriyle, bu sene de AKP’yi susturmak için 9 Mart Pazar günü Kadıköy’de buluşuyor.

AKP’yi susturduğumuz bir Türkiye’yi,

Ucunda ölümü gördüğü halde, kendi hayatına karar vermekten geri durmayanlara,

Hayatını seçmek uğruna ölüme gidenlere; öldürülen kadın kardeşlerimize armağan edeceğiz.