CHP’nin de oy desteğiyle dokunulmazlıkları kaldırmayı öngören yasa meclisten geçti. CHP’nin demokrasiye ve özgürlüklere omuz vereceğini beklerken yine bizleri yanılttı. Onlar da memleketimizin gerçeği sayılırlar. Bu hallerini bile veri almak zorundayız. Onları beğenmiyorsak sırada AKP ve MHP var.

Özgürlük mücadeleleri uzun sürer. Sabırlı olmalıyız. Sorunlar hala önümüzdedir. Konular hala önümüzdedir. Çok sinirlendiğimiz için bize mutlu bir dünya armağan etmeyecekler. Kaldığımız yerden çaba göstermeye devam etmeliyiz. Son sahnemizde dahi paniğe kapıldığımızı kimse göremeyecek. Yine aniden son silahımıza uzanacağız. Bu güne kadar özgürlük için direnmiş olanların tarihi direneceğimizin şahidi olsun. Özgürlük için her şeyimizi feda edebileceğimizi herkes bilsin. Dostlarımızın, halklarımızın, işçi sınıfının gönlü rahat olsun.

 
*
Bizi hazırlıksız sanmasınlar.
Enselerimize doğru uzanan elleri bu kez çarpıp atacağız. Şaşırmak sırası sizde.
Görelim bakalım tarihin tersine yüzmek nasılmış. Görelim bakalım nasıl olacak ta, sessiz sedasız gözaltına alıp götürebileceksiniz seçilmiş koca insanları.
Bakalım kimin elleri titreyecek.
 
*
Davamız divana kalmamalı. Derhal direnmeye başlamalıyız. Zaten ileride çok güzel günler gelecek toptan diye bugün oturulamaz. İleride ne olacaksa olacak. Ona ileride bakılacak.
Direnmek bugün lazımdır. Direnmek şuan lazımdır.
Bu aksadıkça hata ediyoruz. Bunu aksattığımız için üstümüze bu kadar gelebildiler.
Selahattin Demirtaş “El mi yaman bey mi yaman göreceğiz” diyor. Doğrusu budur.
Milletvekillerini hapse atmaya kalkışmanın çok pahalıya patlayacağını onlara göstermeliyiz. Bütün dünya bu melaneti bilmeli duymalı.
 
*
Ama önce bir etap daha var. Yeterli sayıda milletvekili imzasına ulaşılarak yasa Anayasa Mahkemesi’ne taşınmalıdır.
Bunun için siyasal yollar ve imkanlar sonuna kadar kullanılmaya çalışılmalı.
Son CHP’li milletvekilini sonuna kadar zorlamadan pes etmek yok.
Kızıp da ne haliniz varsa görün demek yok. Tartıştık diye ipleri koparmak yok.
Bu mesele asla kısa sürmeyecek.
Tatsızlık çıkmadan olmayacak. Tatsızlık çıkacak.
Eğer HDP’li milletvekillerine hapis varsa, kimseye rahat huzur yok.
 
*
Rıza Türmen’in geçen hafta yazmış olduğu yazının gereklerini hayata geçirmek üzere sorumluluk almalıyız. Her şeye rağmen CHP’liler Türmen’in ortaya koyduğu zemine davet edilmeli.
Yazılmış olan politik bir metindir. Tekrar tekrar ele alınması icap eder. Politik metinler sayısız kere tekrar edilmeden hayat bulmayan varlıklardır. Önerinin gerçekleştirilmesi üzere adım atılması için ısrarla üzerine gitmeliyiz. Mücadele ısrardır.
 
 
*
Böyle olmaz ise…
Selahattin yoldaş şöyle diyor “Ben de dahil hiçbir arkadaşımız kendi ayağımızla tıpış tıpış hiçbir şey olmamış gibi savcılıklara, mahkemelere gitmeyeceğiz.”
Doğru söylüyor. Gidilir mi hiç?
Zalimin işini kolaylaştırmamak üzere elimizden gelen ne varsa yapmalıyız.
Belki de bunu yaparak bir yol açabileceğiz.
 
hakanozturk1871@gmail.com