Sadece AKP muhalifçiliğinin sonu CHP’ciliktir.

Kendi üyelerinizi bile CHP’ye oy atmaktan alıkoyamazsınız.
CHP’ye yardımcı olmak için siyaset yapılamaz. Devrimci olunamaz demiyorum. Hiçbir tür siyaset yapılamaz. Yani CHP’ye yardımcı olarak Greenpeace siyaseti de yapılamaz.
Varını yoğunu ortaya koyarak siyaset yapabilir insan.
 
Sadece AKP muhalifçiliğinin sonu CHP’ciliktir.
Kendi üyelerinizi bile CHP’ye oy atmaktan alıkoyamazsınız.
CHP’ye yardımcı olmak için siyaset yapılamaz. Devrimci olunamaz demiyorum. Hiçbir tür siyaset yapılamaz. Yani CHP’ye yardımcı olarak Greenpeace siyaseti de yapılamaz.
Varını yoğunu ortaya koyarak siyaset yapabilir insan.
Bütün dikkatini ona verir. En ufak bir değişime karşı tetiktedir. Her an üzülür her an sevinir. Her şeyini verir. Yine de olmayabilir. Belki olur. Devrimci birisi, bütün hayatını tek bir iyi şey olma ihtimaline adar. Bu nedenle devrimcilerin başarma ihtimali vardır.
 
CHP’ye yardımcı olunarak siyaset de yapılmaz, ticarette.
Müşteriye mal yetiştirmeye çalışan manavın elmalarını tartıp kesekağıdına koyan bir bakkala bu işin hiçbir faydası yoktur. Yan taraftaki büyük manavın çok fazla elma satmasına yardımcı olma durumuna düşmeniz her açıdan bir felaket sayılır.
 
Eğer siz bakkalsanız ve gelen giden olmadığı için başı kalabalık manava (bir yönüyle de özenerek) yardım etmeye kalkışıyorsanız, yakında kendi dükkanınızı kapatacaksınız demektir. Birincisi, manav için sattığı elmalar (eğer satış yaparken aldığı paraları manava vermek yerine cebe atmıyor ise)bakkala hiçbir şey kazandırmaz. Diş kurcalamakla karın doymaz. İkincisi, manava güya yardımcı olmaya çalışırken kendi müşteri ihtimallerini de kaybeder. Üçüncüsü bakkal bu sakil hareketiyle bakkal olma maneviyatını kaybeder.
Bakkalın ne olursa olsun, dükkanında bekleyerek ekmek, deterjan ve bisküvi satmak için çırpınması gerekir.
Sanatçı ve lider doğulmaz.
Ticaret ve devrim olunmaz.
Kendinde ticaret, siyaset ve devrim yapılmaz.
Bunlar kendi kendine olmaz. Doğada ve tarihte saf olarak veya külçe halinde bulunmaz.
Siyaset, devrim ve altın dağların derelerin taşına toprağına karışık durur. Elinizi daldırıp koca bir avuç çıkaramazsınız öyle. 
 
İnsan ancak devrim yapmak için çırpınabilir.
Kendinde ve tek ülkede sosyalizm olmaz.
CHP’yi desteklemek devrimin birinci aşaması değildir.
Aşamacı olan ve hiç mi hiç olmayanlara duyurulur.
“Gel şu birinci aşamada bana yardımcı ol, ikinci, olmadı üçüncü aşamada senin de meselelerine bakacağız. Ama bana unutturma haa!” diyaloglarının sonu hüsrandır. İkinci aşamaya kalan dona kalır. Eğer atı başınıdan yakalayamadıysan arkasından yakalamaya çalışma.
 
Tarihin hiçbir aşamasında manav elma satsın diye bakkal müşteriyle ilgilenmez.İlgilenemez. İlgilenmemelidir.
Bu bakkal ve manav versiyonu.
Bir de manav ve manav versiyonunu var. 
Siz portakal satamıyorsunuz diye yanda kıyamet gibi elma satan manava yardım ediyorsanız eğer, herhalde en hazini budur. Düşünün elma müşterileri o kadar yığılmış ki siz kendinizi ona yardım etmekle yükümlü hissediyorsunuz. Bu tablo size portakal satmanızın ne kadar anlamsız olduğunu hissettiriyor belki. En uç noktaya gelip, portakal satan manav olduğunuz halde, kendinizi elma satan manavla özdeşleştiriyorsunuz. Hiç portakal satmıyorsunuz ama eve gidip hiç portakal satamadım diyemiyorsunuz. “Elma satışından ne kadar çok kazandık” gibi konuşmaya başlıyorsunuz. Kendiniz kazanmış gibi. Portakalcılık kazanmış gibi.
Hatta başka portakal satamayan manavları küçümsemeye başlıyorsunuz. Onlarla alay ediyorsunuz. 
Daha sonraki zamanlarda portakal dükkanınız kapanıyor. Umursamıyorsunuz bile. Hem siz artık portakal satan manav değilsiniz ki. Hah.
 
Dükkan kapandı, eve de gitmiyorsunuz artık. Üst baş perişan. Elma satan manavın etrafındasın artık her daim. Gözüne çarpmak istiyorsunuz. Ah şu elma satan manavda çalışmaya bir başlasanız. Elma satan manav size bir kerecik “hadi koçum gel” dese.
 
Elma satmak devrimin birinci aşaması değildir.
Hiçbir birinci aşama ikinci aşamayı ikame edemez.
Ne kadar karbonhidrat ve protein alırsanız alın C vitamini eksik olarak kalır. 
Bunun bir de Akmerkez’de takılan ama zaten hiçbir şey satmayan versiyonu var.