Çınar 6 yaşında. 

Çınar, tam bir zarafet timsali. İncecik çocuk bedeni, 1 Mayıs Taksim Meydanı’nda, dünyanın bütün meydanlarındaki işçilerle buluşmuş, siyah güzel gözleri ışıl ışıl yanıyor. 
Küçük elleriyle, kocaman pankartın bir ucundan sımsıkı tutuyor. 
O da aynen büyükleri gibi yapmak istiyor, onlar gibi bırakmıyor Cemil Kırbayır amcasının ışıldayan yüzünü elinden. 
Göle’den 24 saat yol gelmiş Çınar bunun için, bırakır mı?
Göle’nin efsane devrimcisi, 12 Eylül’ün ilk gözaltında kayıbı ve 12 Eylül davasının sembolü Cemil abisini bırakmaz hiç. 
Ve hiç boşuna ölmemiştir Cemil Kırbayır.
1 Mayıs bir çınardır, Cemil Kırbayır’la ve bütün şehitlerimizle canlanır,
Berfo Ana bir çınardır; otuz senedir ve 12 Eylül davasında oğlu Cemil’in hesabını sora sora canlanır,
Göle bir çınardır, sadakatle verilen örgütlü emekle canlanır.
Cemil Kırbayır, boşuna ölmemiştir; kendisi gibi efsaneler yaratır. 
Kavgamızda yaşar, Çınar’ın gözlerinin karasında ışıldar işte böyle.
Hiç boşuna gelmemiş o yolları Çınar, gözlerindeki yiğit devrimciyi, 1 Mayıs Meydanı’nda, dünyanın bütün işçileriyle buluşturmuş. 
 
1 Mayıs Çocuklarına Tebrik
Kendisi de bütün akranlarıyla buluşmuş Çınar’ın. Bu sene 1 Mayıs alanında yaşıtı bir çok arkadaşı varmış. Hatta bazılarının elinde “ 23 Nisan değil, 1 Mayıs” dövizi bile varmış. 
AKP’ye tavsiyem, bu sene 1 Mayıs haberlerine iyi baksın, ders alsın. 
Toplumu korkutmaya, örgütsüzleştirmeye çalışan AKP, kimi hizaya getirmeye çalışsan, o kesim korkmuyor örgütlenerek çıkıyor karşına işte. 
1 Mayıs Taksim Meydanı tam bir cevaptır sana. 
Ve bu sene çocuklar neredeyse kendi kortejlerini oluşturacak kadar çoktular. Ve burjuva basını bile eskiden olduğu gibi, “çocukları kullandılar” türünde konuşamıyor, aksine çocukları tatlı tatlı haber yapıyor neden?
Çünkü 1 Mayıs geçmişten gelen şehitlerimiz ve yakın tarihteki amansız mücadelemizle tam hakkını vererek kazanıldı, bir.
İki; çocuklar da haklarını aramakta ve 1 Mayıs alanında olmakta sonuna kadar haklılar. 
AKP, sen önce 4+4+4 ile gelecekleriyle oynadın. Durumu süt dağıtarak kurtarmaya çalıştın, dağıttığın sütler bozukmuş, çocukları resmen zehirledin. Bir de üstüne Bülent Arınç utanmadan “süte alışkın olmadıkları için olabilir” açıklaması yaptı. Yani süt ile tanışamamış çocukların yaşadığı bir memlekette yönetici olmaktan hiç utanmadı. 
Bu çocuklar örgütlenmesin de ne yapsın? 
Bu sene 1 Mayıs alanına gelmesi nedeniyle popüler tebrikler alan Antikapitalist Müslüman Gençliği tebrik etmek yerine, mitinge katılan çocukları tebrik ediyor, o küçücük ellerinden sıkıyor, güzel yanaklarını öpüyorum. 
 
Müslüman Gençlere Tavsiye
Müslüman Gençlerin, Türkiye’de İslam içindeki faşist damardan kopma çabaları elbette iyidir. Aslına bakılırsa Müslümanlığın şartları da bunu gerektirir. 
Ama sorun şu ki; Müslümanlık, antikapitalist olmanın şartlarından değildir. 
Bilakis dünyanın bütün meydanlarında 1 Mayıs alanında buluşan örgütlü emekçilerin Hristiyan ya da ateist ya da Yahudi ya da Budist olmaları açık bir gerçektir. Yani, dünyanın bütün işçilerini birleştiren dini inançları değil, kapitalizme karşı mücadele eden örgütlü akıllarıdır. O akıl ise, tüm dünya tarihinin bildiği gibi; bu sermaye düzeninin ne olduğunun ilmini yazan Karl Marks’tan gelir. Yani ilk basım tarihi olan 1867’den itibaren Marks’ın “Kapital”inden söz etmeden, sömürüden söz edilemez. 
Marks bu eseriyle sömürü çarkının neden ve nasıl işlediğini açıkça ortaya koyan teoriyi geliştirmiş, tarihte bir Kopernik, bir Galileo gibi ölümsüz olmuştur. 
İşte bu düzende “dünya malıyla” nasıl yaşadığımızı anlatan esas fikir budur. Bu fikirle örgütlenenler de şüphesiz ki tümden dinsiz değildir, çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülkede yaşadığımız için çok sayıda Müslüman, bütün inançları birleştiren örgütleriyle senelerdir 1 Mayıs’a zaten gelmektedir. 
Ve aynı zamanda senelerdir namazında niyazında anneler,kayıp evlatlarının kemiklerini arıyorlar. Bazılarının dizleri çok ağrıyor, namaza otururken hatta. Buna rağmen namaza duruyor ve her Cumartesi gelip, ağrıyan dizleriyle Galatasaray’da otuyorlar kayıp yakınları. 
Annelerin yüreği ve farklı inançlardan gelenlerin fikirde birleştiği örgütümüzün kapısı, sömürüyü ortadan kaldırmak için mücadele etmek isteyen herkese açıktır.