Eğitim hayatını sürdüren bireyler olarak hepimiz, bugün emekçilerin çocukları olarak yarının emekçi kesimini oluşturacağız. Bu durumda bu hafta işçi sınıfının sermaye ile olan mücadelesinde büyük önem arz eden birlik ve dayanışma günü 1 Mayıs için en ön saflarda yerimizi almamız gerektiğinin farkındayız.

Yeni nesil olarak yeni çağa ayak uyduran ilk kesim biziz. Meydanlar fiili şekilde boş kalabilir. Ama çok önemli bir güç daha var, o da sosyal medya. Sanıyorum ki bir liselinin adapte olmakta sorun yaşamayacağı bir mekan. 

Korona günlerinde evden dışarı çıkamıyor olabilirsin liseli kardeşim ama unutma! Bu mücadele etmeye, harekete geçmeye engel değil. Biz liseliler olarak aşina olduğumuz çeşitli platformlarda mücadelenin başını çekmeliyiz.

Ülkenin ve dünyanın dört bir yanında, emekçilerin ve emekçilerin çocuklarının, mücadelenin devam ettiğinden haberdar olması ve devrim yolundaki zaferin de ancak örgütlü bir güç ile mümkün olacağını bilmesi gerek. İşte bizler bulunduğumuz her alanda bunu anlatmalıyız. Görevimiz aslen oldukça basit ama yükümlülüğü büyük. Haydi kolları sıvama ve harekete geçme vakti.

Bu günler geçene, evden tekrar çıkabilene dek medya ortamlarındaki varlığımızı büyütelim, örgütlenelim!

Bizler sürdürmekte olduğumuz bu kavgada en ön saflarda olmalı ve gençliğimizin verdiği o ateşi sosyalizm mücadelesi için yakmalıyız.

Liseli yoldaşlarım, zaman bizim zamanımız.

Haydi EHP Liseli Hareket’in saflarına!
 

Can Özkan / Lise Öğrencisi