Bundan aylar aylar önce bu ülkede ulaşım pahalı demediniz mi? 31 Mart seçimlerinde vatandaşın ulaşımda çektiği çileye işaret eden, ulaşımın çok pahalı olduğunu söyleyen İmamoğlu şimdi nerede? İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zammı yaparken unuttu mu daha önce neleri vadettiğini? Hayır efendim. Unutmadı, unutmadılar. E madem pahalıydı ulaşım, neden pahalı olan ulaşıma zam yaptınız? Bunu siz demiyor muydunuz? Şimdi ne değişti?

Ben söyleyeyim, belediyeyi aldık. “Her şey çok güzel olacaktı” ama olmadı. Bugün bu ülkede, bu ülkeye emek veren insanlar, üreten insanlar, alın teriyle parasını kazanan insanların bir ulaşım sorununa çözüm bulamadınız. Ulaşım demek, en temel ihtiyaç demek. Siz en temel ihtiyacı bir lütuf gibi veriyor ve istediğiniz zaman zam, istediğiniz zaman sözde indirim yapmaktan çekinmiyorsunuz. Ulaşım bir kamu hizmeti ise o ulaşım ücretsiz olabilir, buna ödenek ayrılabilir. Bir saray daha yapmayın ne olacak? Bir yıl yol yapma zaten var. “Onu bunu yaptık” dediğin sevimli görünme afişlerini, bilboardlardan kaldır kendini ne olacak? Bak o zaman GÜZEL olacak.

Zammın bahanesi zamlar. Daha ulaşım zammına dair açıklama yapmadan seçim döneminde propagandası yapılan “indirimli ulaşım” videosu yayınlayan İmamoğlu, zam kararından sonra bu videoyu hesabından kaldırdı.

"İstanbul'da halkın değil bir avuç kesimin çıkarları için çalışan bir israf düzeni var" diyen İmamoğlu şimdi ne diyor? O bir avuç kesimin metroya bindiğini, otobüs sırası beklediğini gördünüz mü? “Yetersiz bakiye” sesini duyduğuna şahit olduk mu? Peki sen hiç halkının bindiği metrobüse bindin mi? Birileri milyonları ilgilendiren konular hakkında karar verecek ve halk da buna susacak öyle mi? Hayır efendim!

Demokrasi ya da demokrat bir belediye başkanının olması tabiki AKP’ye göre toplumun en azından demokrasi isteyenleri için daha iyi. Fakat yine konu emekçilere, emekçilerin geçinmesine geldiği zaman, düzen partilerinin birbirinden ayrılan bir tarafı kalmıyor. Ulaşıma yapılan zam da bunun kanıtı. Hükümet de zam üstüne zam yapıyor. Yapacaklar, yapmaya devam edecekler de. İmamoğlu TÜSİAD'ın elini sıkıyor, sıkmaya da devam edecek. Çünkü onlar patronların partisi ve patronların sözcüsü. Hiçbirinin emekçilerin sözcüsü olmak gibi bir derdi yok, işte bizim derdimiz de bu.

İstanbul’un geliri yetmiyor da bu yüzden mi zam yapılıyor? İktidara da muhalefet, muhalefete de muhalefet. Bu halkın yol parasına göz dikmiyor musun? Emeğine göz dikmiyor musun? Enflasyonu baz alarak da zam yapmadınız. Niye? Çünkü daha fazlasını istediniz. Veri yok, zam var. Bunu AKP yaptığında laf çok, muhalefet yapınca çıt yok. 

Ulaşım bir temel ihtiyaç, yemek temel ihtiyaç, barınma temel ihtiyaç. Kamu hizmeti de bu kadar pahalı olacaksa ne yapacak bu insanlar? İnsanların temel ihtiyaçlarını bile para ile satacaksanız, nasıl geçinecek bu insanlar? Bu yollar bu ulaşım sadece kar üretiyor. Hizmet diye anlatılan şey bizlerin para ödeyip üstüne çile çekmesinden başka bir şey değil. Bizler bunu tersine çevirebiliriz. Ulaşım çilesi kader değildir. Bu değişebilir, değişecektir. Hep birlikte değiştireceğiz.