İllere, ilçelere yönelik vadedilen projelerin betona yönelik olduğunu herkes biliyor, nereden mi? Kendileri söylüyorlar.

AKP Ankara Adayı Mehmet Özhaseki şöyle diyor: Cemevinin yerini ben buldum, sünni iş adamlarından para topladım, inşaatı ben başlattım. Özhaseki'nin bizzat kendisinin "Gelin Canlar Bir Olalım" etkinliğinde söylediği sözlerdir. 

Kendisini öven iktidar durmaksızın kendisini övmeye devam ediyor; yol, imar alanları, dev havaalanı, köprü, dikey mimari yaptım/yaptık, diyor. Tabi ki başka çalışmalarda yaptı veya geliştirdi ama betona harcadığı kadar değil.

Günümüzde yatay mimariden bahsediliyor yani Avrupa'da olan şu güzel görünümlü evler. "Bu güzel proje neden olmasın" der gibi oluyor insan ama bu tam tamına İstanbul için felaket. İstanbul'u betonla kaplayanlar, ekolojik alanda en büyük metropoller arasında 48. sıraya getirdiler. Şimdi ise İstanbul'da nefes alınamıyorken Kuzey Ormanları’na gözünü dikmiş bir iktidar, krizden öte karını düşünüyor.

İstanbul'da halka açık yeşil alan %2,2. Kriz zaten halkın cebinde bir felaket. Ekolojik alanın yok olması İstanbul'un geleceği için ayrı bir felaket.

Dev proje diye sundukları 3. Havaalanı doğru dürüst çalışmıyor durumda. İyi mi oldu, tökezlediler mi? Rantın sonuna geldiler ama olan bize oldu, toplam 7 bin 650 hektarlık ormana oldu.

Hedefin Kuzey Ormanları olduğuna açıklık getirecek olursak dikine çıktıkları betonları (yatırımlarını) yıkamayacaklarına göre, Kuzey Ormanları’na yönelmeyi hedef olarak belirlemiş durumdalar. Nasıl yapabilirim derdine, telaşına ve hareketine başlar olmuşlar. Bunu da halka “İstanbul'un estetiği” diye tanımlayarak projelerini açıklamaya çalışıyorlar. Kuzey Ormanları’nın betonlaşması İstanbul'un nefesini kesmek demektir ve ayrıca hem ekolojik denge hem de iklim dengesinin bozulması demektir. İstanbul'un betona değil yeşile ihtiyacı var bu doğrultuda desteklediğimiz İBB Bağımsız Sosyalist Adayı Özge Akman'ın yerel yönetim programını göz önünde bulundurmak gerekir.

Şimdiye kadar İstanbul ve İstanbul ilçelerine hükmedenler günümüzde ekolojiden bahsediyorlar, şimdiye kadar yapmadıkları şeyi bugün yapmamak üzere yeniden söz veriyorlar. İstanbul'u ve geleceğini yeşile tekrardan kavuşturmak üzere oylarınızı emek verenlerin adayı Özge Akman'a verin.

 

*Lise öğrencisi Cihan Aydemir'in kaleminden.