Arkadaşlar güneş balçıkla sıvanmaz, AKP panikte... Ne yaparlarsa yapsınlar kendi seçmenlerinin bile %20'sini ikna edemiyorlar.

Devlet Bahçeli, yerel seçimde Ankara'da yaptığı hainliği burada da yapıyor. Hatırlarsanız sırf Mansur Yavaş kazanmasın diye aday gösterip, bir dönem daha Gökçek'in kalmasını sağlamıştı.

AKP kendi %20'sini ikna edemediği için MHP seçmeninden medet umuyor ama orada da işler yaş. MHP’liler şu anda referandum için evet afişi asan MHP örgütlerini listeliyor, gün gelince (ki o gün bu yaz bitmeden gelecek gibi) hesabını sormak için.

Ama unutmayın AKP hep son turda bir şeyler yaptı.

Şimdi yine milyonlarca dolar çekim bütçesi olan reklam filmleri filan çıkacak. Yeri göğü şimdiden ilanlarla doldurdular ama fayda edecek mi bilmiyorum.

Afişlerde ne yazıyor?

"Millet güvenoyunu sandıkta verecek" Ulan şimdiye kadar hamamda mı veriyordu?

"Milletin seçtiği meclis hükümeti denetleyecek" Ne bu laf? Bunu afiş olarak asmışsın da ne diyorsun burada hacı? Mevcut meclisi de millet seçmiyor mu? Bu meclis de hesapta hükümeti denetlemiyor mu? Ne bu yazdığın?

Hele bir tanesi var ki: "Sıkıyönetim uygulaması son buluyor"... Vay be... Yani sıkıyönetim uygulamasını bitirmek için "evet" demeliymişiz. Ciddi ciddi bunu afiş yapıp asmışlar. 

Dün sıkı Tayyipçi bir tanıdığıma bu afişleri gösterdim. Aynen şöyle dedi:

"Bir önceki referandumda akıllı fikirli insanların bir kısmında şöyle bir inanç vardı: AK Parti iyi niyetli. Gerçekten demokrasi istiyorlar. Kenan Evren yargılanacak vs... O referandumda bu insanlar büyük hayal kırıklığına uğradı. Ama daha önemlisi şimdiki referandumda söylenen bir tek mantıklı söz yok. Ellerinde medya borazanı, ha bire öttürüyorlar, hepsi bu. Böyle afişler yaptıkça daha çok batıyorlar. Hepsi laga luga"

Bunu söyleyen kişi bugüne kadar elli defa kavga ettiğim, Tayyipçi (Reisçi) bir tanıdığım. Fetöcü filan da değil, hatta 15 Temmuz'da sokaklarda sabahlayanlardan biri...

O bile böyle konuşuyorsa, AKP'nin neden delirdiğini anlamak zor değil.

Peki bundan sonra ne yapıyoruz? Aslında ilk andan beri söylediğim şeyler ama tekrarlayayım:

1 - HACİVAT OLMUYORUZ... AKP'nin söylemlerine anti tez üretmiyoruz, AKP'nin saçmalıklarını dikkate almıyoruz. Devasa medya güçleri, reklama harcadıkları servet gözümüzü korkutmuyor. Onlar binlerce şey söylüyor, bizim bir tek küçük kızımız var. Kızımıza sahip çıkıyoruz.

2 - KONDAGİLLERE KARŞI UYANIK OLUYURUZ... Konda, Hürriyet, Kanal D, CNN filan bunlar en tehlikeli yayınlar. Bu alçaklar hem "bizden" gözüküyor, hem de bizim kafamızı çelmeye çalışıyorlar. Sabah okuyun ve AKP absürdünü öğrenin zararı olmaz ama asla Hürriyet okumayın. Hürriyet Türkiye'nin bir numaralı halk düşmanı yayınıdır.

3 - CHP'Yİ KÜÇÜMSEMEYİN... Çünkü CHP en büyük sivil toplum örgütü. CHP kendi içinde kavgayı bıraksın. CHP'yi öncelikle CHP'liler saysın. CHP sandıklara sahip çıksın.

4 - MHP VE HDP DENGESİNİ GÖZETİN... Evet çıkarsa hepimizin işi zorlaşacak ama hayır çıkarsa da sorunlar bitmeyecek. MHP ve HDP birbirlerine zıt partiler ama her iki parti seçmeninin de akıllı fikirli çoğunuluğu, "mutlak güç"ün zararını biliyor. İkisi de farklı yerlerden hayır diyor. HDP'nin dediğinin tersini yapmak doğrudur diye bir şey yok. Öyle olsa ne kolay olurdu: AKP, HDP ile anlaşır ve HDP mahsus bir şey söylerdi ki çok daha kalabalık olan Türk milliyetçi seçmen tersini yapsın. Gerçek şu ki, 16 Nisan'da evet çıkarsa, tıpkı daha önce HDP'ye yapıldığı gibi MHP de yok edilecek. Çünkü artık böyle bir yedek lastiğe ihtiyaç kalmayacak.

5 - CUMHURBAŞKANINA SAYGISIZLIK ETME... Bunu yaptığın anda tuzağa düşüyorsun. Ayrıca sokağa çıktığında RTE'ye küfürle başladığın bir konuşmanın ikinci cümlesinin manası kalmıyor. Kendin gibi düşünenlere amigoluk yapıyorsun sadece. Ve bu seçim paradoksal biçimde bugüncü cumhurbaşkanının makamını koruma seçimi. Tuhaf ama gerçek. CB seçimi daha yeni yapıldı, RTE 2024'e kadar tam yetkiyle CB zaten. Evet de çıksa, hayır da çıksa 17 Nisan'da CB yine en tepede olacak.

6 - MANTIKLI KONUŞ... Reklam sloganının bir önemi yok ama konuşmanın çok önemi var. Hatta sloganlar zararlı, çünkü detaya inmeyi engelliyor. Hayır diyebileceği halde "evet" diyecek milyonlar var. Fanatiklerle slogan yarıştırmayı bırak, akıllı ve iyi niyetli insanlarla sakin ve mantıklı konuş. Önce hal hatır sor, çay kahve iç ve sonra konuş. Kendini gizlemeden, neysen o olarak konuş. Bu milletin belki de en güzel özelliği, konuşan insanı dinlemek, dinleyen insana konuşmaktır. Akıl ve mantık bizden yanayken, neden sloganlara, marşlara sığınalım ki?

7 - İNAN... AKP bu seçimi sadece bir şekilde kazanır: Sen inanmazsan. Lütfen medya bombardımanına, her binayı dolduran afişlerin heyulasına kapılıp yılma. O afişlerde sadece laga luga var ve hatta AKP aklı başında seçmeni o afişlerle kaybediyor. Çünkü sadece laf salatası yapıyorlar.

Hadi inan kardeşim. İnan ve çok çalış... Küçük çocukların geleceği için çalış.

Ateş İlyas Başsoy'un facebook sayfasından alıntılanmıştır.