Koronavirüs salgını tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Dünya genelinde şimdiye kadar Coronavirüs tanısı konulan hasta sayısı ise 114 bin 457’ye ulaştı, hayatını kaybedenlerin sayısı da 4 bin 26 olarak olarak kaydedildi.

Ölü sayısı hızla artarken Türkiye’nin Suriye hariç tüm komşu ülkelerinde Koronavirüs tespit edildi. Türkiye’den virüsle ilgili herhangi bir tespit açıklaması gelmezken, ABD’nin Maryland Eyaleti’nin Valisi Larry Hogan, Türkiye ziyaretinden dönen bir ABD vatandaşı 86 yaşındaki kadında Covid-19 virüsü tespit ettiklerini ve bu vakanın Türkiye ile ilişkilendirilen ilk vaka olduğunu söyledi.

Hemen ardından konuyla ilgili açıklama yapan eyalet sağlık yetkilisi Dr. Russell W. Moy, bahsedilen 86 yaşındaki kadının  havaalanından direk eve geçtiğini ve hastaneye yatana kadar 6 gün boyunca ailesi dışında kimseyle temas kurmadığını belirtti. Bu durum Türkiye’de de koronavirüs olduğu şüphesini artırdı.

Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek

ABD’den gelen açıklamalar üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameralar karşısına geçti ve Türkiye’de Koronavirüs tespit edilmediğini ama Koronavirüs’ün Türkiye’de olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu açıkladı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Bilim Kurulu genişletilerek 26 kişiden oluşan, kimin nerede olduğuna bakmaksızın, sadece Bakanlık bünyesindeki akademisyenler değil, yetkin olduğunu bildiğimiz kişilerden oluşan bir Bilim Kurulu oluşturuldu. Nasıl mücadele edilmesi gerektiğine birlikte yol alarak karar verilebileceğine inanıyoruz"

"Bizim de Avrupa ile ilişkimiz çok yoğun. İran'la yoğun, sınırı kapatma ile bir noktaya kadar önemli ama ben Avrupa'dan aynı rahatlık içinde değilim. Çünkü Avrupa ile ilişkimiz yoğun bir ilişki. Bütün dünyada olmayan ülke kalmadı. Bu salgın içimizde dediğimde farklı yorumlanmıştı. Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek ama virüs tespit edilebilmiş değil. Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemiyorum. İşin gerçekliği var.

86 yaşındaki kadın Türkiye'den aktarma yapmış

Bakan Koca yaptığı açıklamanın ardından sosyal medya hesabından Türkiye’ye ziyaret ettiği belirtilen Koronavirüs bulunan 86 yaşındaki kadınla ilgili de açıklama yaptı. Bakan yaptığı açıklamada “Son 2 haftanın kayıtlarında ABD vatandaşı, 86 yaşında tek kadın vardır. Türkiye’yi ziyaret etmemiştir. 3 Mart’ta İstanbul aktarmalı, Tiran’dan Washington’a gitmiştir” dedi.