EHP İstanbul Adayı Özge Akman politik gerekçelere yer verdiği adaylıktan istifa dilekçesini İl Seçim Kuruluna teslim etti.

Emekçi Hareket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Özge Akman, 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimi için adaylıktan çekilme dilekçesini İl Seçim Kuruluna iletti. Akman dilekçesinde birçok politik gerekçeye yer verdi.

Yeniden aday olmama sebeplerini gerekçelendiren Akman, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Sosyalist dünya görüşüyle, rant-beton-para siyasetini savunanların karşısında, emek verenlerin siyaseti adına aday olduğum bu seçim, halk oylamasının sonuçlarına rağmen hukuksuzca lağvedilmiştir. Bu nedenle 23.06.2019 tarihinde tekrar yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine katılmayacağım.

Yeniden 23 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimler halkın iradesine el koymaya çalışanlarla halkın iradesine sahip çıkanlar arasında olacaktır. Kanaatimizce seçilmiş belediye başkanları yerine kayyım atamak, bu seçimde seçilenlerin mazbatasına KHK'lı oldukları gerekçesiyle el koymak ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenilemek arasında hiçbir fark yoktur. Bu yenilenmesine karar verilen seçim ile halkın verdiği oylar yok sayılmıştır. Bu süreci adaylardan bağımsız bir süreç olarak düşünerek, mevcut rejimin yarattığı anti demokrasiyi ortadan kaldırma mücadelesine istinaden 23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanacak olan seçimlere aday olmayacağım.

Yukarıda izah ettiğim sebeplerle 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildiğimi bildirir, bağımsız adaylık kaydımın silinerek tarafımın adının oy pusulalarına eklenmemesini talep ederim.”

 

EHP seçim yenileme kararının ardından aday göstermeyeceğini açıklamıştı

YSK’nın seçimlerin yenilenmesine karar vermesi ve İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilmesinin ardından Özge Akman, sosyal medya üzerinden de bir açıklama yaparak yenilenen seçimlerde aday olmayacağını açıklamıştı.

Bu kararın ardından yazılı açıklama yapan Emekçi Hareket Partisi, “Bu seçim halkın iradesine el koymaya çalışanlarla halkın iradesine sahip çıkanlar arasında olacaktır. Emek verenlerin iradesine sahip çıkmak için verilecek demokrasi mücadelesi kritik bir noktada durmaktadır.” mesajı vermişti.

EHP 23 Haziran seçimlerinde yer almayacağını açıklamasında şöyle kamuoyuna duyurmuştu:

“Seçim sürecinde sosyalist dünya görüşümüzle, rant - beton - para siyasetini savunanların karşısında partimiz adına aday gösterdiğimiz emek verenlerin adayı Özge Akman, yenilenen seçimlerde aday olmayacaktır. Partimiz hala adayların, rant - beton - para siyasetinden ve patronlarla el sıkışmaktan geri durmayacağı görüşündedir fakat bu seçimi normal bir seçim olarak ele almamaktadır.

Seçim sürecinde ortaya koyduğumuz görüşlerimizi ve emek verenlerin siyasetini daha çok anlatacağımız bu antidemokratik süreçte, değiştirici olan üretenlerin örgütlü gücü için mücadelemize devam edeceğiz.

Biliyoruz ki üretenlerin, şehirlere emek verenlerin demokrasiye ihtiyacı vardır, bu dönemeçte tek adam rejiminin karşısında şehirlere emek verenler inisiyatif alarak gücünü gösterecektir." (Açıklamayı görmek için tıklayınız)