EHP İstanbul Sosyalist Bağımsız Adayı Özge Akman, RS FM’de Bide Bunu Dinle programında Yavuz Oğhan’ın konuğu oldu. Kriz koşullarında emekçilerin durumunu değerlendiren Akman, şunları söyledi:

"İnşaat üzerinden yürütülen ekonominin sonuna geldik. Kriz sadece iktidarın değil bu kente emek veren herkesin üzerine yıkılacak. Krizin üzerimize yıkılmaması için emekçilerin siyasetini öne sürmemiz lazım."

Mevcut belediyelerin 'hizmet' diye sundukları her şeyi kar amacıyla sürdürdüklerini söyleyen Özge Akman, kamu hizmeti ve kamu üretimini esas aldıklarının altını çizdi:

"Yerel seçimler söz konusu olduğunda betonun, rantın ve paranın belirlediği çerçeveye göre bir gidişat oluyor. Biz tam tersini savunuyoruz. Kamu hizmeti ve kamu üretimini esas alıyoruz."

BELEDİYELER BETON DEĞİL TOPLUMUN TEMEL İHTİYAÇLARINI ÜRETMELİ

Akman belediyelerin beton üretmek yerine toplumun temel ihtiyaçlarını üretmesi gerektiğine vurgu yaptı:

"Belediye sürekli beton ve inşaat üretmek zorunda değil. Halk Ekmek örneğinde olduğu gibi üretim yapılacaksa toplumun temel ihtiyaçları üretilmeli. Belediye yatırımı üretime yönelik yapmalı. Halkın süte, ete, kıyafete, toplumun temel ihtiyaçlarına doğrudan ulaşmasını sağlamalı. Bu kadar betona yatırım yapacağımıza üretime yatırım yapabiliriz."

Akman, "Belediyelerin bütçeleri karı esas almadığı ve betona yatırılmadığı sürece kamu hizmeti ve üretimi yapılabilir." dedi.

YEREL YÖNETİMLER HALK MECLİSLERİ ELİYLE YÖNETİLMELİ

Özge Akman ayrıca yönetim modelinin tamamen değişmesi gerektiğini şu sözlerle anlattı:

"Belediyelerin yönetim modeli değişmeli. Yerel yönetimlerin halk meclisleri eliyle yürütülmesi gerekir. Halkın dilek ve temennilerini anlattığı değil karar alabildiği, uygulayabildiği, doğrudan yönetime dahil olabildiği meclisler olması gerekir."