EHP İstanbul Adayı Özge Akman, Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenen, örgütlendikleri için baskı altında tutulan Kale Kayış işçilerini Silivri’de ziyaret etti. Akman ziyaretinde “Sizler, üzerimizden geçinmek isteyenlere izin vermediniz, bizler de sınıf kardeşlerimizin her daim yanındayız” dedi
 
Sendikalı olmak istedikleri için yönetim tarafından baskıya maruz bırakılan Kale Kayış işçileri 6 Mart’tan bu yana iş bırakma eylemi yapıyor. EHP İstanbul Adayı Özge Akman ve EHP Parti Heyeti bugün sabah saatlerinde, direnişteki Kale Kayış işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.
 
İşçiler, Özge Akman ve EHP Parti Heyeti’ni slogan ve alkışlarla karşıladı. Ziyaret esnasında direnişin durumu hakkında işçilerle sohbet eden Akman, “Direnişiniz, bugün bu ülkede ne kadar işçinin hakkı yeniyorsa tamamı için önemli bir direniştir. İstanbul’un kalbi de bugün burada atmak zorundadır, Kale Kayış’taki emekçilerin direnişi, tüm Türkiye’deki işçilerin hakları için şimdiden kazanılmıştır” dedi.
 
“Anayasal haklarımızı kullanmamızın karşısında kapıya jandarmayı, TOMA’yı dayıyorlar ancak direnişimizden vazgeçmeyeceğiz” diyen işçiler, toplumun her kesiminden ve tüm partilerden destek beklediklerini de dile getirdi.