Kocaeli 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde tutulan EHP Üyesi devrimci tutsak Önder Çarkçı, Leyla Güven'e destek amacıyla 3 günlük açlık grevine başladı.

Devrimci Yol Davası'ndan yargılanan Önder Çarkçı, 2008 yılında ağırlaşırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Devrimci tutsak Çarkçı o tarihten bu yana Kocaeli 1 No.'lu F Tipi Hapishanesi'nde tutulmaktadır.

HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, 8 Kasım 2018'de cezaevinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlamıştı. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin verilerine göre farklı cezaevlerinde 331 tutuklu 16 Aralık 2018'den bu yana kadar farklı tarihlerde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı ve bu eylemini sürdürüyor. Cezaevlerindeki yüzlerce  tutsak ve dünyanın farklı yerinde onlarca eylemci, Leyla Güven'e destek için açlık grevi eylemi yapıyor. Leyla Güven, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.