Emekçi Hareket Partisi (EHP) heyeti dün (27 Şubat) açlık grevi eyleminin 112'nci gününde Leyla Güven'i ziyaret etti. Leyla Güven'in evinde gerçekleştirilen ziyaretin ardından Sibel Uzun heyet adına bir açıklama yaptı. 

SİBEL UZUN: DEVLETİN ADIM ATMASI GEREKİR

Açlık grevlerini barış için önemli adım olarak değerlendiren Sibel Uzun, talebin haklı ve meşru olduğunu söyledi. Leyla Güven ile birlikte 300’ü aşkın tutuklunun açlık grevinde olduğunu hatırlatan Uzun, “Bütün eylemcilerin sağlık durumu kritik. Bu nedenle devletin derhal adım atması gerekir. Devlet yurttaşlarını, cezaevlerindeki insanları korumak ve kollamakla yükümlüdür. Anayasal görevidir” dedi.

Açlık grevi eylemlerinin anayasal hak ve sorumluluk olduğunu dile getiren Uzun, “Açlık grevi eylemlerine destek olmak amacıyla yapılan eylemlere saldırıları kınıyoruz. Bizler barış mücadelesinin Türkiye’de her dönem için önemli olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik kriz altında olduğumuz şu dönemde de çok önemli” diye konuştu. 

Leyla Güven’in milletvekili olduğunu anımsatan Uzun, “Meclis'te olmalıdır. Leyla Güven’in parlamentoda barış siyaseti yapabilmesi için, Meclis'in ve hükümetin derhal adım atması gerekir. Bu süreçte adımların atılması için, halkların barışı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Seçim sürecinde sandığa giden herkesin demokrasiyi inşa etmek için, gerilimi tırmandırması değil, geriye çekmesi gerekiyor. Ülkenin ihtiyacı demokrasidir, barıştır. Bizler de bu süreçte Leyla Güven ve açlık grevinde bulunan bütün tutukluların taleplerinin karşılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadesini kullandı. 

LEYLA GÜVEN: EYLEM BAŞARIYLA SONUÇLANACAK

Yapılan ziyaret sırasında Leyla Güven açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda açlık grevi eylemleri için yapılan destek ve dayanışma eylemlerinin kendisine güç verdiğini dile getiren Güven, “Kürt sorunu bu ülkede temel sorun olarak devam ettiği müddetçe, diğer sorunları konuşamıyoruz. Türkiye’de çok ciddi sorunlar var. Hepsi birbiri ile bağlantılıdır” dedi. 

Güven, “Tecrit kalkmadığı sürece başka sorunları konuşamayız. Dolayısıyla bir an önce tecridin kalkması gerekiyor. Sizin gibi geçmişten bu yana taviz vermeyen kurum, kuruluş ve partilerin dayanışması ile bu eylemi büyüttüler. Bugün biz buradayız ama yarın başka arkadaşlarımız bu direnişi gösterecektir. Önemli olan etrafında geliştirilen çember ve dayanışmadır. O açıdan ben dayanışmayı çok önemsiyorum” diye konuştu. 

EHP'DEN DİYARBAKIR'DA DTK VE HDP'YE ZİYARET

Öte yandan EHP heyeti Güven'in ardından Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Merkezini ve HDP Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti. EHP heyeti yapılan ziyaretlerde yerel seçimlerde kayyımlara karşı demokratik siyasetin başarı kazanmasının önemine vurgu yaptı. Yerinden yönetimin güçlendirilmesi için kayyım ve tek adam anlayışının geriletilmesi için verilen mücadelenin öneminin altı çizildi.

EHP'den DTK Genel Merkezine ziyaret

 

EHP'den HDP Diyarbakır İl Başkanlığına ziyaret