Emekçi Hareket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özge Akman, Mecidiyeköy’de bir Halk Ekmek önünde açıklama yaptı. Halk Ekmek örneğinden yola çıkan Akman, “Yerel yönetim temel gıdayı, temel ihtiyaçları üretebilir, doğrudan halka ulaştırabilir, bu pahalılık ortadan kalkabilir” dedi. Akman açıklamasında “Ekmeğe ulaşmaya çalışanların yönettiği bir İstanbul, ülke ve dünya için oylarınıza talibiz. Bu oylarla bu üretim ilişkilerini tamamen tersine çevireceğiz” dedi.
 
“BELEDİYELER KENDİ ÜRÜNLERİNİ ÜRETİRSE BU PAHALILIK ORTADAN KALKABİLİR”
 
EHP’nin ‘İstanbul Emek Verenlerin Olacak’ sloganıyla İstanbul adayı olarak gösterdiği sosyalist bağımsız aday Özge Akman, seçim çalışmalarına devam ediyor. Önce Halk Ekmek’ten ekmek alan Akman ardından bir açıklama yaptı.“Yerel yönetimler ve ülke yönetimleri halkın yararına kendi ürünlerini üretirse bu pahalılık ortadan kalkabilir.” dedi.
 
Özge Akman, iktidarın kriz yok açıklamalarını ise ‘halkın aklıyla alay edilmesi’ olarak nitelendirdi. Kamu iktisadi teşebbüslerinin iktidar eliyle özelleştirildiğini söyleyen Akman, ekmeğin ununun bile ithal edildiğini belirtti. 
Akman sözlerine şöyle devam etti:
 
“Her gün karşımıza çıkıp aklımızla alay edercesine kriz yok diyenlere diyoruz ki Halk Ekmek’te ekmek 75 kuruş fakat pazardaki kış sebzeleri 15 lira. Biz buna mahkum değiliz. Bu hükümet ülkenin tüm kamu iktisadi teşebbüslerini yani bu ülkeye üretecek, kazandıracak ne kadar fabrika varsa hepsini özelleştirdi. Ekmeğin unu bile dışarıdan geliyor, ekmeğin ununu bile üretemiyoruz. Fırıncı dövmekle, marketlere saldırmakla krizler aşılamaz. Eğer belediye kendisi yönetirse, kendisi üretirse bu yoksulluğa mahkum kalmayız.”
 
“HALKIN ELİNİ UZATTIĞI HER ŞEYİN PAHALANDIĞI DÜZENİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
 
Özge Akman toplumun her gün daha yoksullaştığını daha işsiz bırakıldığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
 
“İçinden geçtiğimiz krizde iktidar kendini kurtarmayı amaçlıyor. Toplumun üretenlerinin, emek verenlerinin, çalışanlarının her gün daha da yoksullaştığı, her gün daha fazla işsiz bırakıldığı, her geçen gün elini uzattığı ne varsa daha da fazla zamlandığı düzeni ortadan kaldıracağımızı iddia ediyoruz.”
 
“ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAMMI, TEMEL İHTİYAÇLARA YAPILAN ZAMLARLA GERİ ALDILAR”
 
Akman, geçtiğimiz aylarda zam yapılan asgari ücretin üzerinde bir açlık sınırına ulaşıldığını, alınan maaşların mutfakları doldurmadığını belirtti. Her gün stadyumlar dolusu işsizlerin haberlerde görüldüğünü söyleyen Özge Akman sözlerine şöyle devam etti:
 
“Ekmeği Halk Ekmek’ten 75 kuruşa alıyoruz ama başka yerde bu fiyata bulamıyoruz. Aldığımız maaş mutfakları doldurmuyor. Geçtiğimiz günlerde zam yapılan asgari ücretin üzerinde bir açlık sınırına geldik. Daha 2 gün önce yapılan zammı bugün temel ihtiyaçlarımıza yaptıkları zamlarla geri aldılar. Asgari ücrete zam gelmedi, açlık sınırının altına geri döndük. Stadyumlar dolusu işsizler iktidardan iş bekliyorlar fakat bulamıyorlar, her gün daha fazla işsiz kalıyorlar.”
 
“YEREL YÖNETİMLER TEMEL İHTİYAÇLARI ÜRETEBİLİR, HALKA ULAŞTIRABİLİR”
 
EHP İstanbul Adayı Özge Akman sözlerine şöyle devam etti:
 
“Bu krizin, yoksulluğun ve işsizliğin karşısında bambaşka bir üretim ilişkileri mümkün. Bunu her gün hayal diye, olamaz diye anlatıyorlar ama işte söylüyoruz: Olabilir! Yerel yönetim temel gıdayı, temel ihtiyaçları üretebilir, doğrudan halka ulaştırabilir, bu pahalılık ortadan kalkabilir. Açılan bu fabrikalar sayesinde de istihdam artabilir, işsizlik azabilir. Toplumda iki kutup var: Krizle başbaşa bırakılmış İstanbul’un emek verenleri, üretenleri; diğer kutup ise bizim emeğimize hükmeden, paranın gücünü elinde bulunduranlar. Sosyalistler olarak, üretenlerin yönetecekler olduğunu söyleyenler olarak bu düzeni tersine çevirebileceğimizi söylüyoruz.”
 
“EKMEĞE ULAŞMAYA ÇALIŞANLARIN YÖNETTİĞİ BİR İSTANBUL İÇİN OYLARINIZA TALİBİZ”
 
Özge Akman ekmeğe ulaşmaya çalışanların yönettiği bir dünya, ülke ve İstanbul için oylarınıza talibim diyerek açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:
 
“Biz ekmeğe en ucuz şekilde ulaşmak isteyenlerin tarafındayız. Pazarda parası patlıcana yetmeyenlerin tarafındayız. Yönetenlerinden çok daha kalabalık olan işsizlerinin tarafındayız. İşsizden bile sayılmayan kadınların tarafındayız. Cebinde harçlığı yokken varını yoğunu okullara yatırmak zorunda kalan gençlerin tarafındayız. Ömrü boyunca emek verip emekli bile olamayanların tarafındayız. 

Ülkeye ne kadar değer geliyorsa hepsini betona yatıranlardan ve elinde paranın gücünü bulunduranlardan ayrı bir tarafta EHP olarak kendi adaylarımızla seçimlere katılacağız. Ben EHP’nin gösterdiği sosyalist bağımsız aday olarak tüm topluma şunu söylüyorum: Ekmeğe ulaşmaya çalışanların yönettiği bir İstanbul, ülke ve dünya için oylarınıza talibiz. Bu oylarla bu üretim ilişkilerini tamamen tersine çevireceğiz.”