CHP, İstanbul Beykoz’da Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanları’na yapılması planlanan villa projesi için hazırlanan imar planlarının iptali için dava açacağını duyurdu. Projenin sahibi ise CHP’li İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter ve İBB şirketi KİPTAŞ.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, İstanbul Beykoz’da toplam 2 milyon 470 bin 186 metrekarelik özel orman alanına 481 milyon lira yatırım bedeliyle 553 adet villa yapılmasını öngören proje için iki hafta önce verdiği ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir’ kararının ardından dün projenin imar planları askıya çıkarıldı. 

Kaftancoğlu: ‘Ne kadar çalsak kardır’ mantığıyla mücadele edeceğiz
 
Bakanlığın Beykoz’da en az 5 bin ağacı ‘katledeceğini‘ söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu “Tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacak; Beykoz’da yapılmak istenen bu doğa katliamını durduracağız” diye konuştu.
 
Bu yaklaşımın ‘giderayak ne kadar çalsak kardır‘ olarak tanımlayan Kaftancıoğlu, bu anlayışla sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.
 
Projeyle ilgili CHP’nin daha önce iki tane dava açtığının altınız çizen Kaftancıoğlu, “Davalar halen görülmeye devam ederken imar planlarının yayımlanması kabul edilemez” ifadesini kullandı.