Gazetenin internet yayın yönetmeni Mustafa Çetin ile internet haber koordinatörü Yücel Arı hakkında da aynı suçlama ile dava açıldı. Hakkında dava açılan 5 Sözcü çalışanına, "hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlaması yöneltiliyor.

DHA'nın yayımladığı İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede şu ifade de yer alıyor: "Adamlarını farklı alanlarda mevzilendiren ve örgüt elemanlarının deşifre olmaması için örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in 'Bana açıkça galiz bir şekilde küfür edin/ edebilirsiniz' yaklaşımları birlikte dikkate alındığına, şekil olarak FETÖ'ye karşı olmak, ağır şekilde eleştirmek, örgütle davalı ya da davacı olmanın hatta açıkça hakaret etmenin başlı başına FETÖ'yü desteklememek ya da esasta FETÖ'cü olmamak sonucunu doğurmayacağı"

Aynı soruşturma kapsamında gazetenin yazarı Uğur Dündar ve Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün de bulunduğu 5 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Mahkemenin iddianameyi kabul ettiği davanın ilk duruşması 18 Ocak'ta görülecek. Gazetenin sahibi Burak Akbay ve çalışanlarına yönelik 2017 yılında açılan bir başka soruşturma kapsamında, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun ile muhabir Gökmen Ulu tutuklanmış ve bir süre cezaevinde kalmıştı.