İstanbul Havalimanı şantiyesinde çalışan işçiler ücretlerini alamadıkları için iş bıraktı. Bunun üzerine firma, jandarma-polis zoruyla işçileri koğuşlardan çıkarttı. Şantiyede çalışan işçiler ödenmeyen ücretlerini firmadan talep etti, bunun üzerine alacaklarının bir kısmı ödendi.

Daha sonra alacaklarının geri kalanını da isteyen işçilere firmadan olumlu yanıt gelmedi ve işçiler de bugün (1 Aralık) iş bırakma eylemine başladı.

Bunun üzerine firma, jandarma ve polisi şantiyeye getirterek “Ya çalışırsınız ya da koğuşlardan çıkarsınız” diyerek işçileri tehdit etti.

“30 gün çalışıyoruz, sigortamız 10 gün gösteriliyor”

Sendika.Org’un haberine göre, konuşan bir havalimanı işçisi, ücret taleplerinin “Ay sonu halledeceğiz” şeklinde geçiştirildiğini belirterek dört aydır ücretlerinin parça parça yatırıldığını ve 30 gün çalışmalarına rağmen sigortalarının 10 gün gösterildiğini belirtti.

Şantiyeye gelen jandarma ve polisin, özel güvenliklerle birlikte koğuşlara girerek işçileri dışarı çıkarttığı, ancak buna rağmen koğuş dışında işçilerin bekleyişinin sürdüğü bildirildi.