İstanbul Avcılar’da kurulu Gripin ilaç fabrikasında patron ile yetkili Türk-İş/Petrol-İş arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmadı. İşçiler enflasyona bağlı olarak %25 zam talep ederken, patron ise %17 zam diretti. Haziran başında tıkanan görüşmelerde müzakere sürecinden de sonuç çıkmayınca işçiler, dün (29 Kasım) greve çıktı.
 
Grevin ikinci gününde Kadın Meclisleri, işçileri ziyaret etti. Kadın Meclisleri adına söz alan Fidan Ataselim şunları söyledi:
 
"Buraya geldiğimizde ilk defa böyle bir anlaşmazlık ile karşılaştıklarını söylediler. Krizi çıkaranlara işçiler değildir. Ama sonucu hep işçiler üzerinden cerayan ediyor. Görüyoruz yönetenler kendi maaşlarına zam yapıyorlar ama mesele işçiler olunca bakalım ne yapacaklar? Kriz oldu ama bu ülkede işçilerin haklarını koruyacak olanlar yok. Patronlara, işverenlere vergi affı getirildi, peşi sıra konkordato ilan ediliyor. İşçiler ne yapacak peki? Eve iki kuruş ekmek parası götürmek zorunda olan işçiler ne yapacak?"
 
Metal işçilerinin MESS ile görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını da hatırlatan Ataselim, “Görüşmelerde %24 zam oranı kazanıldı. Bütün işçilere, hepimize omuz omuza direnmekten başka çare düşmüyor. Başta kadın işçilerin olmak üzere tüm işçilerin yanındayız. Üretenler bu gidişata el koyacak. Ciddi bir sınıf mücadelesi yürütmek ve örgütlenmek zorundayız” dedi.