Ekonomide yüksek enflasyon-yüksek faiz-yüksek döviz sarmalında kriz derinleşirken, iflas bayrağını çeken, konkordato başvurusunda bulunan ve borç yapılandırması yapan şirketlere her geçen gün yenileri ekleniyor.

Sözcü’nün haberine göre; Rixos, Swissotel, Hilton ve Four Seasons gibi otellerin inşaatlarında görev alan, son olarak 3. havalimanının bir bölüm kaba-ince inşaatında ve asma tavan çalışmalarında çalışan DSG İnşaat konkordato başvurusu yaptı.

DSG İnşaat Genel Müdürü Cem Itırak, 3. havalimanındaki işlerin 8 ayda bitmesi gerektiğini ancak İGA’nın yer tesliminde gecikmesi nedeniyle inşaatın 30 ay sürdüğünü, bunun da ciddi bir maliyet artışı doğurduğunu söyledi.

Mahkeme, başvuru doğrultusunda şirkete üç ay süreyle konkordato komiseri atadı.

DSG İnşaat’ın görev aldığı projelerden bazıları şunlar: 3. Havalimanı Projesi, Swissotel the Bosphorus, Four Seasons Bosphorus Luxury Hotel, Hilton Bursa, Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Antalya, Rixos Mriya 5 Star Hotel (Rusya), Alupka Villa, Hotel & Spa Complex (Rusya), Jumeirah Zabeel Saray (Birleşik Arap Emirlikleri), Rixos Al Nasr Hotel (Libya), Tripoli Congress Center (Libya), Rixos Almaty Hotel (Kazakistan), Sipopo Congress Center (Ekvator Ginesi).