İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şarkıcı Sıla Gençoğlu fiziksel şiddet gördüğü için oyuncu Ahmet Kural'dan şikayetçi olması üzerine başlattığı soruşturma devam ediyor. ​Savcılığın, Sıla'nın iddiaları üzerine 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağırdığı Kural, bugün avukatıyla İstanbul Adalet Sarayı'na giderek ifade verdi.

Avukat girişinden içeri alındı 

Adliyenin C blokundaki avukat girişinden içeri alınan Kural, avukatı ve yanlarındaki 2 kişiyle soruşturma savcısının bulunduğu 6. kata çıktı.

Kural, adliyedeki gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Şarkıcı Sıla, fiziksel şiddet gördüğünü iddia ettiği Kural'dan şikayetçi olmuş ve Kural'ın 3 ay süreyle kendisine yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldırmıştı.

Kural: Türk adaletine güveniyorum

Adliye çıkışında açıklama yapan Ahmet Kural'ın avukatı, "Olayı tüm ayrıntılarıyla anlattık. Toplum tek taraflı yönlendirilmiş ve algı yaratılmıştır. Adil yargılanma hakkına herkesin saygı duyması gerekiyor. Sıla hanımın avukatı olan meslektaşımı şikayet edeceğim. Müvekkilimin asılsız iddialar hakkında yasal sürece yarından itibaren başlıyoruz" dedi.

Ahmet Kural ise, "İfademi verdim, Türk adaletine güveniyorum. Böyle bir konuyla adım anıldığı için herkesten çok özür dilerim. Yaşananlar için de asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum; haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acıdır" açıklamasında bulundu.

Protesto edildi

Açıklamaları ardından adliyeden ayrılmaya çalışan Ahmet Kural, bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

Ahmet Kural'ın ifadesi ortaya çıktı

Verdiği ifadede, Sıla ile yaşadıkları sırasında kendisinin de yaralandığını iddia ederek, "Sıla ile benim ilişkim bittikten sonra Sıla'nın, Okan Can Yatır ile ilişkisi olmuş. Daha önce bunun doğru olup olmadığını sorduğumda çelişkili cevaplar vermişti. Olay günü tekrar sorduğumda ise bu ilişkiyi kabul etti. Bu sebeple kavga çıktı. Sıla'yı evden göndermek istedim ancak gitmedi. Birbirimizi kollarından tutup sarstık, defalarca yere düştük. Arbede sırasında ben de yaralandım, belimi çarptım ve iki gün boyunca kalkamadım. Ama şikâyetçi olmadım" dediği öne sürüldü.

Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir imzalı açıklamada olaya Sıla'nın bir erkek arkadaşının sebep olduğu iddiasının yalan olduğu ifade edilmişti.