Emekçi Hareket Partisi tarafından yapılan açıklama şöyle:

İşçiler gün doğumu ile yollara dökülüyor ve ancak gün batımında evlerine dönebiliyor. Siyasal iktidar türlü numaralarla patronlarla kol kola emekçileri düşük ücrete mahkum etmeye hazırlanıyor. İktidarın patronları kollayan hamleleri karşısında işçi sınıfı ne yalnız ne de güçsüzdür. Emekçi Hareket Partisi işçi sınıfının hem yaşama hem de mücadele imkanlarını boğan düşük ücret politikasını deşifre etmek için asgari ücret mücadelesini başlatıyor.

Aklınızdan bile geçirmeyin. Enflasyon karşısında işçilerin ücretleri erirken, Erdoğan’ın maaşına yüzde 26 zam yapılırken, asgari ücrete yüzde 26’nın altında zam yapılmasını engelleyeceğiz.

Bizce kriz bir kavgadır. İşçi sınıfı ve patron sınıfı arasındaki bu kavgada siyasal iktidar patronların temsilcisi olarak masaya oturmaktadır.

Siyasal iktidara göre emeklilikte yaşa takılanlar yüktür. Emekçilerin kıdem tazminatı yüktür. Asgari ücretin de yük olduğunu söyleyecekler.

İşte bu kavgada işçi sınıfı ancak mücadele ederek, örgütlenerek güçlenebilir. Kriz karşısında işçilerin kendi aralarında dayanışması, yokluğu paylaşması mümkün değildir. Kriz bir doğal afet değildir. Ekonomik depremin yaraları dayanışarak sarılmaz. Partimiz işçi sınıfını elinde olan bir avuç imkanını paylaşmaya değil ona verilmeyen hakkı olanı almaya çağırıyor.

Biz buradayız. Örgütlüyüz. Örgütleniyoruz. İşçiler her yerde. Şehirlerde, kırlarda, otobüslerde, ana caddelerde, iş yerlerinde. Yaşamın yeşilinin olduğu her yerde işçiler var. O halde biz güçlüyüz. Ayrılmazsak, bölünmezsek, öğrenirsek ve en önemlisi harekete geçersek hakkımız olanı alırız. Asgari ücret sadece bir adım olur. Bu adımın dışında bugüne kadar kaybettiğimiz ve kaybettirilmeye çalışılan, işçi sınıfını güçsüzleştiren tüm haklarımızı almak için ülkenin tüm il ve ilçelerinde harekete devam edeceğiz.