Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Twitter’da #TacizVarSesÇıkar hashtagiyle kampanya başlattı, tacizci öğretmenin istifası talebiyle dersleri boykot etti.

Öğrencisini taciz eden öğretmenin halen görevden alınmaması üzerine, Kadın Meclisleri bugün "Öğrencisini taciz eden öğretmen hala görevine devam ediyor. Tacize sessiz kalmayan öğrenciler yalnız değildir." diyerek Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi önünde olacak. 

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz sene Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nden (KMAL) mezun olan ve bu sene üniversiteye başlayan Eylül isimli kadın öğrenci lisedeki coğrafya öğretmenin tacizlerini okul idaresine şikayet etmiş, devamında yürütülen soruşturmadan sonuç alamayınca olayı mahkemeye taşımış ve yaşadıklarını bianet’e anlatmıştı.

Bianet’te yer alan haberin ardından KMAL öğrencileri açıklama yayımlayarak “Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur. Okulun öğrencileri olarak buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir” demiş ve Twitter’de #TacizVarSesÇıkar hashtagilye kampanya başlatmıştı.

KMAL'de, bir öğrenci öğretmeni tarafından taciz edildi: Öğrenciler dersleri boykot etti