Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 3 ay önce faaliyete başlayan tekstil atölyesinde çalışan ve 2 aydır ücret alamadıklarını ileri süren işçiler, sabah iş yerinin sahipleri tarafından boşaltıldığını görünce polise başvurdu. Muradiye Mahallesi'nde faaliyet gösteren tekstil atölyesinde çalışanlar, geçen hafta iş yeri sahipleriyle görüşüp 2 aydır alamadıkları ücretlerinin ödenmesini istedi. Çalışanlar, ücretlerini alamamaları durumunda şikayette bulunacaklarını belirtti. 4 ortağı bulunan ve 40 işçinin çalıştığı iş yerinin sahipleri de iddiaya göre, 22 Ekim pazartesi günü ödemelerin yapılacağı sözü vererek işçileri ikna etti.

Maaşlarını da alma umuduyla dün atölyeye giden işçiler, iş yerinin kilitli olduğunu gördü. İşçiler, hafta sonunda makineler ve diğer malzemelerin kamyonlara yüklenip atölyenin tahliye edildiğini öğrenince şaşkına döndü. Polise başvuran işçiler şikayette bulundu.

“Ne maaş ne sigorta, hiçbir şey vermediler”

İki ay önce bu atöyede çalışmaya başladığını ve tek bir kuruş bile almadığını söyleyen bir Rabia Şahin isimli kadın işçi "Bir de hakaret eder gibi yanlarına çağırdılar, 'Biz size 100-200 lira para verelim' dediler, sanki biz burada cep harçlığı için çalışıyormuşuz gibi. Sigortamız yok. Cumartesi-pazar günleri de dahil olmak üzere bizi akşam 7'ye kadar mesaiye bıraktılar ama mesai paraları da verilmedi. Yemek vermediler doğru düzgün. Bizi sürekli mağdur ettiler" dedi.

Makineleri kaçırıp dükkanı kapatmışlar

"Hepimiz eşimizi, evimizi, annemizi, babamızı ikna ederek geldik. İnsanlar çocuklarını evde bıraktılar buraya geldiler, hiçbiri ne maaşını alabildi ne de bir şey" diyen Rabia Şahin, kendilerine "Maaşınızı hemen vereceğiz, sigortanız hemen girdiğiniz günden itibaren yapılacak" dendiğini fakat bir günlük sigortalarının bile yapılmadığını belirtti.

Cumartesi akşamı iş yerinin bulunduğu sokaktan geçerken atöylenin açık olduğunu gördüğünü belirten Şahin, "Saat 22:00 civarıydı ve burası o saatlerde hiç açık olmaz. Ne oluyor diye baktığımızda bize 'Hürriyet Mahallesi'nde yeni bir yer tuttuk, malları ve makineleri oraya taşıyoruz' dediler. Ertesi gün de pılıyı pırtıyı toplayıp gitmişler, hiçbir şey bırakmamışlar. Telefonları kapalıydı, numaralarımızı engellediler, WhatsApp'tan, sosyal medyadan engellediler. Sosyal medya profillerini kararttılar" dedi.