Geçtiğimiz sene Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nden (KMAL) mezun olan ve bu sene üniversiteye başlayan Eylül isimli kadın öğrenci lisedeki coğrafya öğretmenin tacizlerini okul idaresine şikayet etmiş, devamında yürütülen soruşturmadan sonuç alamayınca olayı mahkemeye taşımış ve yaşadıklarını bianet’e anlatmıştı.

Bianet’te yer alan haberin ardından KMAL öğrencileri açıklama yayımlayarak “Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur. Okulun öğrencileri olarak buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir” demiş ve Twitter’de #TacizVarSesÇıkar hashtagilye kampanya başlatmıştı.

“Bir şeyler değişeceği düşüncesiyle umutlanıyorum”

Lise öğrencilerinin başlatmış olduğu kampanyaya ilişkin bianet’e değerlendirmelerde bulunan Eylül, “İnanılmaz geri dönüşler aldım, çok fazla destek aldım. Şu anda lisede olan öğrencilerden daha önce hiç duymadığımız hikayeler dinledim. Bir yandan bütün bunların bu kadar kişi tarafından yaşanmış olmasından dolayı üzülüyorum, bir yandan da bir şeyler değişeceği düşüncesiyle umutlanıyorum” dedi

Bugün ise öğrenciler (23 Ekim) ise tacizci öğretmenin istifa etmesi talebiyle dersleri boykot etti. Söz konusu öğretmen ise öğrencilerin boykotu sırasında kendisini öğretmenler odasına kilitledi.

KMAL öğrencileri adına yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur. Kendisi hala görevdedir ve zamanında yaptıklarını şu an da zaman zaman yaptığı kulaktan kulağa dolaşa gelmektedir, bilinmektedir.

Okulun öğrencileri olarak buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir. Herkesi duyarlı olmaya ve bu durumda ani refleksif olarak gerçekleşebilecek her olay ihtimaline karşın, şiddetle karşı çıkmaya ve karşı gelenlerle beraber olmaya çağırıyoruz.