Enginyurt’un, 11 Ekim’deki bir basın toplantısında kendisine soru soran gazeteciye “İş Bankası’nda hissen mi var lan” diyerek karşılık verdiği medyaya yansımıştı.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’a söyleşi veren Enginyurt söz konusu hakaretemiz ifadeyi kullanmadığını savundu: “Ben gayriihtiyari ‘İş Bankası’nda hisse senetlerin mi var la?’ dedim.‘La’ kavramıyla ‘lan’ kavramı birbirinden ayrıdır. ‘La’ kavramı bizim Ordu ve Karadeniz’de ‘Buraya gel la’, ‘Neredeydin la’ gibi bağlaç anlamında hiçbir hakaret içermeyen yöresel bir ifadedir.”

Hayatında ilk kez özür dilemiş

Enginyurt ayrıca muhatap olduğu gazetecinin söz konusu ifadeler nedeniyle rahatsız olduğunu hissetttiği için hayatında ilk defa özür dilediğini söyledi.
 
‘iPhone’u kırdık, kaldık ya la ortada!’
 
Daha önce de ABD ile ‘pastör krizi’ sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elektronik ABD ürünlerine boykot çağrısıyla iPhone’unu satan Enginyurt, pastörün serbest bırakılmasıyla telefonunu geri istemişti.
 
MHP’li vekil, Twitter mesajında sitemde bulunarak,  “Brunson yüzünden, Amerikayı protesto edeceğiz diye İphonu kırdık. Brunson ilk uçağa bindi gitti. Arkadaş, Amerikaya’la aram açıldığına mı yanayım, kırılan iPhone mı üzüleyim, Ajan Brunson’un serbest kalmasına mı kızayım. Kaldık ya la ortada. İphonumu verin, çok bozuğum ona göre” demişti.