10 Ekim Ankara Gar katliamının üçüncü yılında saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralılar ve katliama tepki göstermek isteyenler Ankara Gar'ının önünde bir araya geldi.

İzmir'de 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan basın açıklaması yapıldı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında “Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 3 Ağustos günü 10 Ekim Ankara katliamı davasında kararını açıkladı. Yargı süreci hızla bitirilmek istendi. Yargının tutumu ve açıklanan karar katliamın gerçek faillerinin kimler olduğuna dair kuşkumuzu daha da büyüttü” denildi.

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu 10 Ekim Ankara Katliamı'nın üçüncü yılında Kadıköy İskele Meydanı'nda çok sayıda kişi bir araya geldi.

Eylem, yapılan saygı duruşunun ardından katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerinin okunmasıyla başladı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu adına açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Zeliha Baksi okudu.

Açıklamada “Ne yapılırsa yapılsın biz, 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren canlarımızı unutmayacağız, onların yere düşen bayraklarını gururla taşıyacağız, hesabını soracağız, Barışı susturmak isteyenler halk yargısından kurtulamayacaklar, barış istemekten vazgeçmeyeceğiz” denildi.