Ankara merkezli operasyonda Yazar Temel Demirer ve Ethem Sarısülük’ün ailesinin evine baskın düzenlendi. Demirer İstanbul'da gözaltına alınmasının ardından Ankara'ya getirildi.

Yazar Temel Demirer için Ankara Mülkiyeliler Birliği lokalinde Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi ve Aydın ve Sanatçı Girişimi tarafından düzenlenen basın toplantısında Sosyolog ve yazar İsmail Beşikçi, Yazar ve akademisyen Fikret Başkaya ve İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan birer konuşma yaptı.

Sağlık sorunları ve raporu yanında olmadığı için ilaçlarının verilmediğini belirtilen açıklamada Temel Demirer derhal serbest bırakılmalıdır denildi.

Akademisyen Fikret Başkaya tarafından okunan açıklamada Temel Demirer’in gözaltına alınmasının genel sindirme harekatının bir parçası olduğu belirtilerek “Bu uygulamayı tek kişi kalsak da kabul etmeyeceğiz bilinmelidir” denildi.

Temel Demirer’in gözaltına alınmasının sadece muhalifleri sindirmek amaçlı bir imalat olduğunu da biliyoruz denilen açıklamada, “Bu ve bunun gibi suçlamaların bizleri yıldırmayacağı da bilinmelidir” denildi.

Açıklamada ” Temel Demirer’e yönelik bu uygulama “münferit” değildir. Uygulama tüm muhalif unsurlara yönelik genel “sindirme” harekatının bir parçasıdır” denildi.