AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda yapılan 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, ''Bütün bakan arkadaşlarıma söyledim, bunlardan (McKinsey) fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Bilindiği gibi 16 Nisan halk oylamasında 25 milyon 157 bin oy aldık. 24 Haziran seçiminde 26 milyon 330 bin oya ulaşmaya başladık. Buna karşılık 24 Haziran'da 21 milyon 338 bin oy elde ettik. Bir önceki milletvekili seçiminde 23 milyon 681 bin. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde 21 milyon oy almıştık. Görüldüğü gibi AK Parti, geçtiğimiz 4 yılda yaklaşık 19 ile 26 milyon arasında bir oy sayısıyla milletimizin teveccühüne mazhar olmuştur. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin 4'te üçünün nüfusundan daha kalabalık bir büyüklüğü ifade eden bu sayılar gerçekten çok önemlidir, çok ciddidir.

-Bize güvenen milletimize layık olmak için daha çok çalışmalıyız. Bizim milletimize sadece vefa değil can borcumuz var. Sadece partimize oy verenlere değil milletimizin tamamına hizmet vermek boynumuzun borcudur.

-Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birine maruz kalmasına rağmen 2 aya kalmadan durumu toparladık. İçinde bulunduğumuz durumu sadece ekonomik sebeplerle izah etmek mümkün değildir. Asla sorumluluktan kaçmaya çalışmıyoruz, yaptığımız sadece bir durum tespitidir. Eksiklerimiz, sıkıntılarımız, çözmemiz gereken sorunlarımız yok mu, elbette var. Seçimden sonra da kolları sıvamış, reformlar için çalışmalara başlamıştık. Öyle bir orantısızlık var ki, işin altında başka şeyler aramak zorunda oluyoruz.

-Son günlerde finansal danışmanlık hizmeti alınan bir şirket üzerinden yapılan tartışmalar, güya bizi töhmet altında bırakarak, aslında örtülü bir şekilde ülkemizi yeniden aynı cendereye sokma girişiminden ibarettir. Ama biz bu oyuna gelmeyiz. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz.